El president del grup parlamentari de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, ha dubtat de la celebració d’un referèndum aquest any i ha apostat per treballar amb ‘constància’ i a ‘mitjà i llarg termini’ per una convocatòria pactada amb l’estat espanyol. ‘Si no aconseguim tòrcer la voluntat de l’estat espanyol, difícilment ho aconseguirem’, ha esgrimit en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’. Al seu entendre, una convocatòria unilateral no tindria ni ‘sentit’ ni ‘resoldria el problema’. Paral·lelament, Rabell ha evitat respondre si acudirà a votar de celebrar-se aquest referèndum de manera unilateral. ‘Jo no vull pronunciar-me sobre coses que només existeixen en la imaginació periodística. La resta són hipòtesis i futuribles’.

Segons el president del grup parlamentari de CSQP, de promeses se n’han sentit ‘moltes’ i la realitat sempre les acaba ‘desmentint’.

Preguntat sobre si tornarà a ser candidat de la formació a les properes eleccions, ha afirmat que és ‘prematur’ parlar-ne perquè dependrà del ‘moment i les circumstàncies’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb