LONDRES, 17 (Reuters/EP)

Un metge d’EUA ha viatjat a Londres per oferir un tractament experimental al nadó Charlie Gard, afectat per una malaltia genètica que l’obliga a romandre connectat a un sistema de suport vital.

Els pares del menor van començar una batalla legal per aconseguir que traslladessin el seu fill als EUA per a una teràpia experimental, però les corts britàniques han rebutjat el permís argumentant que només perllongaria el seu sofriment.

El president dels EUA, Donald Trump, i el papa Francesc han mostrat el seu suport en les últimes setmanes als pares del nadó britànic que volen mantenir-lo amb vida i acompanyar-lo fins al final, malgrat la decisió de la Justícia britànica i del Tribunal Europeu de DDHH, de desconnectar-lo del suport vital.

El doctor que viatja ara a Gran Bretanya per oferir el seu tractament experimental, Michio Hirano, professor de neurologia en el New York’s Columbia University Medical Center, examinarà durant aquesta setmana al petit i es reunirà amb altres experts.

Hirano ha explicat que existeixen entre un 11 i un 56 per cent de probabilitats que la seva teràpia millori la força muscular del bebè i que també hi ha una “petita però significativa” possibilitat que ajudi les funcions del cervell.

Després d’examinar Charlie Gard i trobar-se amb els doctors implicats en el cas d’aquest pacient, les conclusions seran enviades al jutge i està previst que aquest comuniqui la seva decisió final el proper 25 de juliol.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]