LONDRES, 13 (EUROPA PRESS)

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha considerat “totalment lamentable” la petició d’un segon referèndum independentista per part del Govern escocès i ha subratllat que “la política no és un joc”.

Hores després que la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, anunciés que demanarà l’autorització per a una nova consulta, May ha criticat en una declaració la “visió estreta” del Partit Nacional Escocès (SNP).

La proposta, en opinió de May, genera “incertesa” i “divisió”. Així mateix, ha argumentat que “la majoria del poble escocès no vol un segon referèndum” similar al que ja va sortir derrotat el 2014, quan un 55 per cent de la ciutadania va dir ‘no’ a la independència.

“La política no és un joc”, ha advertit la primera ministra britànica, que ha instat el Govern escocès a “centrar-se” en temes importants per a la població com la correcta gestió de l’administració i els serveis públics.

Sturgeon ha justificat la seva decisió citant el Brexit, en considerar que l’escenari canviarà en un termini màxim de dos anys amb la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Des de Londres, l’Executiu central ha insistit durant aquests mesos que Escòcia quedarà fora de la UE encara en l’hipotètic cas que aconseguís la independència.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]