El Servei Nacional de Salut (SNS) britànic ha confirmat que un important nombre d’hospitals públics han estat víctimes d’un atac informàtic a gran escala aquest divendres, segons que informa el diari britànic ‘The Guardian’. Els sistemes informàtics dels hospitals afectats haurien estat atacats simultàniament per un virus que devia molts pacients afligits d’urgència.

Entre els hospitals afectats es troben tots els del districte financer de Londres així com els de l’est de la capital. Totes les cites han estat cancel·lades i les ambulàncies, desviades als hospitals més propers. El SNS ha confirmat aquest atac i donarà una resposta més detallada en les pròximes hores. Segons metges afectats, els hospitals han rebut el missatge que els sistemes estan controlats per un grup de segrestadors que exigeixen diners a canvi.

Tots els sistemes apagats
Un comunicat de l’hospital de Hertfordshire recollit pel mitjà britànic precisa l’impacte de l’atac: ‘Avui, l’hospital ha experimentat un greu problema informàtic que, segons es creu, ha estat causat per un atac’, afirmen. Expliquen també que quan s’ha descobert l’atac, l’hospital ha protegit els seus sistemes mitjançant un apagat total, fet pel qual no poden rebre ni trucades.  ‘L’hospital ha decidit ajornar totes les activitats que no involucrin els serveis d’emergència’, conclou el comunicat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]