La Policia Metropolitana de Londres ha confirmat que una persona ha mort, pel cap baix, i una desena han resultat ferides després de ser atropellades per una furgoneta a la sortida de la mesquita de Finsbury Park, al nord de la capital britànica. Alguns mitjans, malgrat no haver-hi confirmació oficial, parlen d’una xifra de morts major.

Scotland Yard ha informat que el conductor, un home de 48 anys, ha estat detingut. La primera ministra Theresa May ha assegurat que s’estan investigant els fets com ‘un potencial atac terrorista’, quelcom que ha confirmat més tard el portaveu de Scotland Yard, que s’ha referit a l’atac com a un ‘atemptat terrorista’. Alguns testimonis asseguren que l’atacant conduïa a gran velocitat mentre cridava ‘vull matar a tots els musulmans’.

El Servei d’Ambulàncies de Londres ha informat que vuit ferits han estat traslladats a tres hospitals de la zona. Els altres dos han estat ateses al lloc dels fets per ferides lleus.

El Consell Musulmà del Regne Unit (MCB) ha explicat que les víctimes acabaven de sortir de la mesquita de Finsbury Park, on es trobaven resant pel Ramadà. El secretari del MCB, Harun Khan, ha condemnat l’atropellament i ha expressat que es tracta d’una ‘violenta mostra d’islamofòbia’. ‘Estic en xoc i sento ràbia’, ha afirmat.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]