Fes-te subscriptor de VilaWeb

Aquest diari existeix perquè més de vint mil lectors han decidit que poden i volen pagar cinc euros el mes perquè tots rebeu tota la informació amb accés obert. Però no n'hi ha prou. En necessitem més. Tu ho vols i pots? Fes-te'n subscriptor ací.

El 2011 la companyia espacial NanoRacks va contactar amb l’escocesa Ardbeg Distillery per enviar whisky de malta a l’espai i veure quin efecte tenia la microgravetat en el procés de maduració. Tres anys després, el setembre del 2014, la mostra enviada a l’Estació Espacial Internacional va tornar a la terra i des d’aleshores s’ha analitzat al laboratori. El resultat s’ha donat a conèixer recentment.

Pel Dr. Bill Lumsden, director de destil·lació i creació de whisky d’Ardberg, ‘les mostres de l’espai eren notablement diferents’: ‘Quan vaig ensumar i tastar les mostres, em va quedar clar que hi brillava el caràcter fumat i fenòlic d’Ardbeg.’

S’explica en un informe publicat per Ardbeg Distillery sobre l’experiment, que també es resumeix en aquest vídeo:

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any | 18€/trimestre
120€/any | 35€/trimestre

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.