El 2011 la companyia espacial NanoRacks va contactar amb l’escocesa Ardbeg Distillery per enviar whisky de malta a l’espai i veure quin efecte tenia la microgravetat en el procés de maduració. Tres anys després, el setembre del 2014, la mostra enviada a l’Estació Espacial Internacional va tornar a la terra i des d’aleshores s’ha analitzat al laboratori. El resultat s’ha donat a conèixer recentment.

Pel Dr. Bill Lumsden, director de destil·lació i creació de whisky d’Ardberg, ‘les mostres de l’espai eren notablement diferents’: ‘Quan vaig ensumar i tastar les mostres, em va quedar clar que hi brillava el caràcter fumat i fenòlic d’Ardbeg.’

S’explica en un informe publicat per Ardbeg Distillery sobre l’experiment, que també es resumeix en aquest vídeo:

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.