Quant de sucre consumim sense adonar-nos-en?

Entrevistem el fotògraf Antonio R. Estrada, impulsor de SinAzúcar.org, una iniciativa que mostra la quantitat de sucres lliures que contenen alguns dels productes que consumim

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A Inspira no ens cansem de promoure els hàbits saludables en la infància, entre els quals hi ha el de tenir una bona alimentació. Menjar de manera saludable, sense massa productes processats, és la millor prevenció perquè els infants tinguin una salut de ferro.

En aquesta ocasió, entrevistem el fotògraf Antonio R. Estrada, que ha posat en marxa una controvertida iniciativa en què mostra la quantitat de sucres lliures que contenen alguns dels productes que comprem al supermercat. Fa unes setmanes, els diaris s’inundaven de les seves fotografies i ens hem posat en contacte amb ell perquè ens expliqui en profunditat el seu projecte: SinAzúcar.org.

—D’on sorgeix aquesta iniciativa?
—Vaig començar amb la reducció de sucres a la dieta perquè volia rendir una mica més esportivament. Va ser aleshores quan em vaig adonar que el sucre estava present en molts dels aliments que jo considerava saludables. Com que a mi em costava visualitzar si els grams de sucre que contenien alguns productes eren molts o pocs, vaig buscar una forma visual de convertir aquests grams en un sistema més fàcil d’entendre: fer-ho en la seva equivalència en terrossos de sucre, una mesura que és familiar per a tothom. Així que, amb la iniciativa de les fotos, vaig voler fer visible la quantitat de sucre que ingerim cada dia. Malgrat que tinc formació en nutrició esportiva sóc fotògraf, per la qual cosa, pel que fa a la part de nutrició i etiquetatge, sempre recorro a professionals. Són ells qui m’aconsellen sobre representar un producte o un altre i la manera de fer-ho correctament.

Si voleu continuar llegint l’article, feu clic aquí.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes