Del 25 al 29 d’agost es farà el 18è FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. Hem parlat amb actors i directors d’algunes de les obres que es representaran durant el festival. Enguany el FITAG s’estén a més municipis de les comarques del Gironès, la Selva i l’Empordà, com ara Vidreres, Palamós, Figueres o Sant Pere Pescador. També hi haurà el Petit FITAG, que acostarà el teatre amateur al públic infantil.

Lo-curas y monjas – Cia. Complexus
Complexus és un grup de teatre amateur format per deu actors que es van conèixer als cursos d’Iniciació a les Tècniques Teatrals de l’Escuela Navarra de Teatro. Lo-curas y monjas és un text original del dramaturg José Luis Alonso de Santos i la companyia l’ha adaptat.

L’obra ens explica la història de dos pacients d’un centre psiquiàtric d’homes que s’escapen al centre de dones veí per trobar-se amb les amants. Allà es veuran embolicats en l’assassinat que un comissari aficionat a mètodes poc convencionals intenta d’aclarir. La realitat paranoica es veurà barrejada amb misterioses aparicions i desaparicions.

Podeu llegir l’article sencer a Núvol.com

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb