Del 25 al 29 d’agost es farà el 18è FITAG, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. Hem parlat amb actors i directors d’algunes de les obres que es representaran durant el festival. Enguany el FITAG s’estén a més municipis de les comarques del Gironès, la Selva i l’Empordà, com ara Vidreres, Palamós, Figueres o Sant Pere Pescador. També hi haurà el Petit FITAG, que acostarà el teatre amateur al públic infantil.

Lo-curas y monjas – Cia. Complexus
Complexus és un grup de teatre amateur format per deu actors que es van conèixer als cursos d’Iniciació a les Tècniques Teatrals de l’Escuela Navarra de Teatro. Lo-curas y monjas és un text original del dramaturg José Luis Alonso de Santos i la companyia l’ha adaptat.

L’obra ens explica la història de dos pacients d’un centre psiquiàtric d’homes que s’escapen al centre de dones veí per trobar-se amb les amants. Allà es veuran embolicats en l’assassinat que un comissari aficionat a mètodes poc convencionals intenta d’aclarir. La realitat paranoica es veurà barrejada amb misterioses aparicions i desaparicions.

Podeu llegir l’article sencer a Núvol.com

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb