L’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària posa en relació elements patrimonials, ja desapareguts, abandonats o que han experimentat grans canvis (no sempre negatius), amb textos literaris que s’hi ha referit.

“Un dels objectius de l’exposició és reivindicar la literatura com a eina per conèixer el territori”, exposa Josep Santesmases, encarregat de la coordinació del comissariat de l’exposició que s’inaugurarà dissabte, 19 de març, a les 11:30h del migdia, a l’antic refetor del Monestir de Poblet, on l’exposició es podrà visitar fins al 30 de juny. L’exhibició recorrerà una gran diversitat d’elements patrimonials de diferents ciutats i pobles dels Països Catalans (Barcelona, València, Andorra, Vic, Benifallet, Saidí, Girona, l’Alguer, Centelles, Benissanet).

L’exposició, organitzada per la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner, té la voluntat d’estimular el diàleg entre els textos que formen part dels plafons amb les imatges que es mostren. La selecció d’autors ha permès incorporar textos d’autors molt variats, des del segle XIX fins a l’actualitat, uns de molt coneguts i d’altres que no tant, d’àmbit general o vinculats a àrees territorials concretes. Vicent Andrés Estellés, Avel·lí Artís-Gener, Jesús Moncada, Maria-Mercè Marçal, Maria Barbal, Jaume Cabré, Vicenç Villatoro o Joan Todó, entre d’altres, formen part de l’exhibició.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.