L’exposició Patrimoni oblidat, memòria literària posa en relació elements patrimonials, ja desapareguts, abandonats o que han experimentat grans canvis (no sempre negatius), amb textos literaris que s’hi ha referit.

“Un dels objectius de l’exposició és reivindicar la literatura com a eina per conèixer el territori”, exposa Josep Santesmases, encarregat de la coordinació del comissariat de l’exposició que s’inaugurarà dissabte, 19 de març, a les 11:30h del migdia, a l’antic refetor del Monestir de Poblet, on l’exposició es podrà visitar fins al 30 de juny. L’exhibició recorrerà una gran diversitat d’elements patrimonials de diferents ciutats i pobles dels Països Catalans (Barcelona, València, Andorra, Vic, Benifallet, Saidí, Girona, l’Alguer, Centelles, Benissanet).

L’exposició, organitzada per la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana i l’Institut Ramon Muntaner, té la voluntat d’estimular el diàleg entre els textos que formen part dels plafons amb les imatges que es mostren. La selecció d’autors ha permès incorporar textos d’autors molt variats, des del segle XIX fins a l’actualitat, uns de molt coneguts i d’altres que no tant, d’àmbit general o vinculats a àrees territorials concretes. Vicent Andrés Estellés, Avel·lí Artís-Gener, Jesús Moncada, Maria-Mercè Marçal, Maria Barbal, Jaume Cabré, Vicenç Villatoro o Joan Todó, entre d’altres, formen part de l’exhibició.

Llegeix l’article sencer a Tornaveu, fent clic aquí.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb