pxc

Plataforma per Catalunya (PxC) celebra demà el seu últim congrés, en el qual preveu dissoldre’s com a partit i convertir-se en una fundació després que la majoria de membres del Consell Executiu de la formació i bona part dels afiliats s’hagin passat a Vox.

Segons un comunicat, PxC vol mantenir el seu ‘patrimoni, idees i llegat polític’, per la qual cosa no desapareixerà del tot i adoptarà l’estructura d’una fundació.

El partit deixa plena llibertat d’actuació als afiliats i simpatitzants a l’hora de decidir la seva futura militància, però reconeix que la seva dissolució contribuirà al fet que Vox ‘reforci el seu creixement a Catalunya’. El congrés plantejarà crear una comissió gestora que doni cobertura als regidors que PxC va aconseguir en les últimes eleccions municipals.

PxC va néixer el 2002 de la mà del regidor a Vic (Osona) Josep Anglada amb un discurs contrari a la immigració i defensor de ‘valors, tradicions i identitat enfront dels postulats globalistes’.

El 8 de febrer del 2017 el Consell Executiu del partit va acordar la destitució d’Anglada per ‘deficiències en la gestió’ de la presidència del partit, encara que ha continuat com a regidor a Vic per Plataforma Vigatana.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb