02.04.2025 - 14:49
|
Actualització: 02.04.2025 - 17:55
À Punt ha començat una nova etapa amb canvis importants en la programació, d’ençà que Francisco Aura, imposat per PP i Vox, n’és el director general. La Corporació Audiovisual valenciana ha anunciat avui canvis rellevants en la ràdio.
Una de les principals novetats és el llançament d’un nou magazín matinal de cap de setmana anomenat Fora de cobertura. El programa el conduirà el comunicador Donís Salvador, que és membre de la junta de govern de l’entitat secessionista de Lo Rat Penat.
El programa s’emetrà els dissabtes i diumenges durant dues hores diàries i es presenta com un espai d’entreteniment amb seccions sobre actualitat social, concerts, cartelleres i concursos.
No obstant això, la designació de Salvador com a conductor ha generat polèmica, ja que és membre de la junta de govern de Lo Rat Penat, entitat que defensa el secessionisme lingüístic i rebutja les normes de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més, el presentador ha estat vinculat a Trece Televisió, canal de la Conferència Episcopal Espanyola.
Més polèmiques i més castellà
Aquesta no és la primera polèmica d’ençà que Aura té les regnes d’À Punt. A mitjan març, la nova direcció va decidir de cancel·lar quatre programes. El magazín En directe, que serà substituït per Bon dia, Comunitat Valenciana, i tres espais radiofònics: Podríem fer-ho millor, Territori sonor i Cadena de valor.
En directe va ser clau en la cobertura de la gota freda –aquells dies va ampliar l’emissió de dues hores diàries a tres– i va posar en evidència la mala gestió del govern de Mazón. En plena retransmissió del rescat d’una veïna arrossegada per la riuada, els presentadors van rebre l’alarma Es-Alert als telèfons mòbils. A més, alguns reporters van quedar atrapats per les inundacions.
A part de la graella, hi ha més canvis que afecten À Punt. El més destacat és que augmentarà la programació en castellà de la televisió per obtenir més audiència, tal com va anunciar Vicente Ordaz, el nou president del consell d’administració d’À Punt, quan fou nomenat, i va confirmar a les Corts el dilluns.
El castellà s’incorporarà en alguns productes de producció externa com ara sèries o films que, en emissió dual, la primera opció serà en castellà. “Les dades ens diuen que hi ha comarques de manera quasi històrica i d’ençà que À Punt va començar les emissions en 2018, els nostres resultats d’audiència són molt baixos. Comarques castellanoparlants”, digué Ordaz, que insistí a obrir À Punt a ciutadans que no sintonitzen la televisió de manera regular. “Hem de fer esforços perquè À Punt siga la televisió de tots els valencians i valencianes, que no excloga ningú, i on tots es puguen sentir representats”, digué.