El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres que la data de la convocatòria de la Junta de Seguretat de Catalunya no serà un problema. Ho ha dit un cop ha sabut que el ministre Zoido hagi afirmat que el 3 de juliol no podria assistir-hi perquè serà a una reunió amb ministres d’Interior. Puigdemont ha celebrat que el govern espanyol ‘hagi rectificat’ sobre la necessitat fer la reunió després de mesos d’insistir-hi i d’arribar a proposar fins a sis dates. El president, però, ha deixat clar que no acceptaria cap dilació ni en posar una data immediata, ni en canviar l’ordre del dia pactat des de fa mesos. ‘Sembla que ha fet efecte la pressió del Govern però no calia fer esperar tant als ciutadans i posar en qüestió el compromís de l’Estat amb la seguretat dels catalans’ ha assegurat Puigdemont des de l’Ampolla (Baix Ebre).

‘Amb la d’ahir ja són sis les dates que hem proposat. Tenia la potestat i l’obligació de fer la convocatòria. Per alguna raó no els acaba de convèncer la data del 3 de juliol, però això no serà un problema’, ha manifestat. Malgrat que no s’ha fixat cap possible data, el president ha alertat que el govern no acceptarà cap més dilació. Hi ha d’haver data immediata i cap canvi substancial en l’ordre del dia pactat des de fa més i que és compartit i imprescindible abordar, ha continuat.

Puigdemont ha fet aquestes declaracions després de que el ministre Zoido, des del Congrés, però també per carta al conseller d’Interior, Jordi Jané, li traslladés la necessitat de replantejar la convocatòria unilateral de la Junta de Seguretat de Catalunya per al 3 de juliol. El ministre ha explicat que el 3 de juliol no podia assistir i ha emplaçat la Generalitat a assolir primer un consens definitiu sobre l’ordre del dia amb qüestions que siguin factibles.

El president va anunciar aquest dimarts que convocava, de forma unilateral, la Junta de Seguretat de Catalunya pel 3 de juliol, després que durant mesos s’haguessin proposat fins a cinc dates possibles al govern espanyol, sense que aquest s’hagi pronunciat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]