Aquest matí VilaWeb ha publicat aquesta entrevista a Lassina Dembélé, professor de matemàtiques de la universitat de Warwick. Hi denuncia que aquest estiu va ser objecte d’insults i empentes per part d’un agent de la policia espanyola a l’aeroport del Prat. ‘Als negres, als Estats Units, us maten perquè no respecteu la policia. Per això us maten!’, va dir-li, mentre li empenyia la cadira de rodes amb què es mou el professor. També va fer un gest amb les mans simulant prémer el gallet d’una pistola, i va cridar ‘Bam! Bam!’

El professor espera que el policia en qüestió sigui identificat i que s’actuï en conseqüència. Un dels lectors de l’entrevista ha estat el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, que a Twitter ha anunciat que en demanaria explicacions al govern espanyol. Heus ací el piulet del compromís públic que ha pres el president:

 

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb