El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta al president del senat espanyol, Pío García-Escudero, en què li sol·licita l’antiga sala de sessions de la cambra per a poder pronunciar-hi una conferència. El títol és ‘El referèndum català’ i és prevista de fer-la el dia 24 d’abril. En la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, Puigdemont diu: ‘No se m’acut cap escenari millor per a pronunciar la conferència, tenint en compte la funció de representació de la cambra territorial i el diàleg necessari que ha de presidir l’acció política.’ La intenció del govern és de reproduir al senat espanyol la conferència que Puigdemont, Junqueras i Romeva van pronunciar el 24 de gener al Parlament Europeu.

Puigdemont va enviar la carta al senat espanyol el dia 9 de març i, segons fonts de la Presidència, encara no n’ha tingut resposta. Tal com diu la missiva, el president de la Generalitat sol·licita de fer la conferència el 24 d’abril a la tarda, però afegeix que si no és disponible, el govern s’adaptarà a una altra data.

La voluntat de fer una conferència al senat espanyol forma part de l’estratègia del govern d’explicar la determinació de fer el referèndum, tal com van fer al gener a Brussel·les.

Avui El País ha publicat un article conjunt de Puigdemont i Junqueras en què demanen al govern espanyol que s’assegui a dialogar per pactar un referèndum, apel·lant a la via escocesa. També diuen que el referèndum es farà enguany sigui com sigui aquest 2017.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.