El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta al president del senat espanyol, Pío García-Escudero, en què li sol·licita l’antiga sala de sessions de la cambra per a poder pronunciar-hi una conferència. El títol és ‘El referèndum català’ i és prevista de fer-la el dia 24 d’abril. En la carta, a la qual ha tingut accés l’ACN, Puigdemont diu: ‘No se m’acut cap escenari millor per a pronunciar la conferència, tenint en compte la funció de representació de la cambra territorial i el diàleg necessari que ha de presidir l’acció política.’ La intenció del govern és de reproduir al senat espanyol la conferència que Puigdemont, Junqueras i Romeva van pronunciar el 24 de gener al Parlament Europeu.

Puigdemont va enviar la carta al senat espanyol el dia 9 de març i, segons fonts de la Presidència, encara no n’ha tingut resposta. Tal com diu la missiva, el president de la Generalitat sol·licita de fer la conferència el 24 d’abril a la tarda, però afegeix que si no és disponible, el govern s’adaptarà a una altra data.

La voluntat de fer una conferència al senat espanyol forma part de l’estratègia del govern d’explicar la determinació de fer el referèndum, tal com van fer al gener a Brussel·les.

Avui El País ha publicat un article conjunt de Puigdemont i Junqueras en què demanen al govern espanyol que s’assegui a dialogar per pactar un referèndum, apel·lant a la via escocesa. També diuen que el referèndum es farà enguany sigui com sigui aquest 2017.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb