carles puigdemont

El president Carles Puigdemont ha participat avui en la gala del festival Cinema for de Peace a Berlín, juntament amb la ministra d’Agricultura alemanya, Julia Kloecner, amb qui ha compartit taula. També hi havia l’activista dissident xinès Ai Wei Wei, amb qui Puigdemont va reunir-se a Waterloo, el Nobel de la pau Lech Walesa i l’actriu Catherine Denueve.

Puigdemont era un convidat especial a la gala, on ha atès els mitjans de comunicació i ha llegit un discurs. Quan ha pres la paraula, els activistes russos Veronika Nikulschina i Peter Verzilov l’han presentat com ‘el represaliat més conegut d’Europa’.

El festival ha presentat i ha premiat el film ‘Dos Cataluñas’, produït per Rafael Portela i dirigit per Álvaro Longoria i Gerardo Olivares. El film ha estat distribuit per Netflix a una audiència mundial.

Netflix fa arribar el procés d’independència a 190 països amb ‘Dos Cataluñas’

En el discurs, ha criticat que la presó i l’exili hagin estat l’única resposta del govern espanyol a les demandes democràtiques dels catalans. Sobre el judici, ha denunciat que significa una ‘situació vergonyosa per a Espanya i el conjunt de la Unió Europea’. També ha apel·lat al diàleg, però amb la condició que ‘totes dues bandes excloguin qualsevol mena de violència per aconseguir els seus objectius’: la independència i la unitat d’Espanya. ‘Ja és hora de començar un diàleg per a atendre les nostres demandes per ser un país independent’, ha dit.

Demà Puigdemont farà una conferència de premsa a la capital alemanya per a denunciar el començament del judici contra el procés.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.