El president Ximo Puig ha demanat un cop més una solució ‘imminent’ per al pesquer que és a la deriva amb dotze migrants a bord rescatats en aigües de Líbia des de fa una setmana i ha urgit a posar fi a aquesta situació ‘d’una vegada per totes’. ‘Que els països d’Europa sàpiguen que no es pot fer de la Mediterrània un cementiri’, ha reivindicat.

Puig ha reconegut que la Generalitat és conscient que la situació per al vaixell, amb base a Santa Pola (Alacant), és ‘complicada’ i ha recordat que té a veure amb la legalitat internacional. Ara bé, ha subratllat que, per al Consell, ‘el fet humanitari és absolutament prioritari’. ‘El que és cert és que encara ara les persones que estan al vaixell estan en greus dificultats’, ha advertit.

Des de la cimera del G-20 a Argentina, el president espanyol Pedro Sánchez ha hagut de contestar per què no permet atracar el vaixell com sí que va fer amb els de la flota de l’Aquarius: ‘Abans no hi havia un port segur proper i ara sí que n’hi ha. Tots, govern, ciutadans i vaixells privats, estem sotmesos a la Llei Internacional i la Llei Comunitària.’

En aquest sentit, ha demanat al patró del pesquer que vagi a un altre port. ‘El que s’ha de fer és anar a un port proper, al port segur més proper i ara mateix existeix aquesta possibilitat’, ha dit.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb