El secretari general del PSPV i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat avui que compliria el seu últim mandat i que no tornaria a presentar-se a la secretaria general del partit. Ho ha dit durant la intervenció de clausura del tretzè congrés PSPV, que l’ha proclamat com a secretari general per als quatre anys vinents.

Puig ha reivindicat un PSPV valencianista, internacionalista, obert i europeista que creu en una Espanya ‘nació de nacions’. Ha remarcat també la importància d’aconseguir un nou model de finançament per al País Valencià i del corredor mediterrani.

El president ha defensat que el Pacte del Botànic havia d’anar més enllà de la legislatura actual per a aconseguir una ‘hegemonia social i política’ que fes efectiu el renaixement del País Valencià. ‘Amb aquesta ploma –ha dit mentre la mostrava als delegats–, vaig signar l’Acord del Botànic. Avui ho tornaria a signar amb més força. Perquè gràcies a aquest acord ha millorat la vida de les persones i aquest partit va néixer per millorar la vida de les persones’, ha dit.

S’ha mostrat convençut que la nova executiva no defraudaria les expectatives dels socialistes valencians i ha argumentat que el seu projecte se sustentava en la justícia social, el creixement i l’ocupació i en el valencianisme i el federalisme.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]