Puig

El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, Ximo Puig, ha recordat avui el significat del 25 d’Abril per al País Valencià – la derrota en la batalla d’Almansa en 1707 que va suposar la pèrdua dels furs – i ha assenyalat davant els qui defensen ‘tornar al centralisme’: ‘No anem a perdre ja cap batalla d’Almansa més’.

Així s’ha pronunciat Puig en declaracions als mitjans després d’assistir a la celebració institucional del Dia de Les Corts Valencianes, on ha remarcat que ‘ara que algunes formacions polítiques parlen de trencar l’estat autonòmic, de tornar al centralisme’ el País Valencià no pot ‘admetre una nova batalla d’Almansa perduda’.

Ha recordat que aquesta efemèride és fonamental per a la història dels valencians, en representar una derrota que ara ‘s’ha convertit en una victòria amb la recuperació de l’autogovern a partir de les eleccions democràtiques de 1983’ que van donar com a resultat ‘per primera vegada un autogovern dels valencians triats democràticament.

Durant aquestes dècades, ha dit, s’ha avançat molt en el procés autonòmic, ‘que ha sigut un èxit malgrat tots els problemes i de totes les insuficiències que cal valorar en aquests moments’.

A més, a tres dies de les eleccions valencianes, també ha volgut posar en valor el treball realitzat des de Les Corts durant la legislatura, que ha estat ‘extraordinàriament positiva en la producció legislativa’ i també en la fiscalització al Consell des de l’oposició, la qual cosa repercuteix en ‘una democràcia de major qualitat’.

‘Hui és un dia de reconeixement a la tasca del parlament, que és consubstancial a la democràcia i la democràcia és representativa o no és democràcia. És un dia en el qual, per damunt de les diferències, hem de parlar del que signifiquen la democràcia i la convivència, s’ha avançat en la concòrdia i hem de continuar en açò’, ha conclòs.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb