Featured Video Play Icon

La policia de Chicago ha publicat un vídeo que mostra com uns agents del cos van matar un negre desarmat el 28 de juliol. Les imatges va ser obtinguda per les càmeres personals que els policies porten instal·lades en els seus informes. El moment dels trets mortals no va quedar enregistrat. El cos policíac no ha donat explicacions, però és possible que els agents apaguessin les seves càmeres. El jove mort, Paul O’Neal, havia robat un cotxe. Li van disparar per l’esquena quan intentava escapar-se dels policies. Els agents han estat suspesos de feina i sou.

El vídeo es fa públic en un moment d’elevada tensió racial als Estats Units. Els assassinats per part de policies dels joves afroamericans, Alton Sterling i Philando Castile, han provocat diverses manifestacions en contra de la violència policíaca respecte a la població negra. A ciutats com Minneapolis i Baton Rouge s’han registrat importants disturbis. A principis de juliol, a Dallas, un franctirador que volia venjar els assassinats de Sterling i Castile va matar 5 policies.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb