guia genere

Publicacions URV i la Xarxa Vives d’Universitats han publicat la primera guia dirigida específicament al professorat universitari per incorporar la perspectiva de gènere en les assignatures.

Segons informa la Universitat Rovira i Vrgili (URV), el manual presenta onze guies específiques de diferents àmbits de coneixement i és el primer dedicat a aquest fi que es publica a l’estat espanyol.

Cada guia inclou una sèrie de pautes per promoure la igualtat i la diversitat mitjançant recomanacions, exemples; el llenguatge utilitzat i les fonts seleccionades, entre d’altres.

Aquestes pautes abracen Ciències de la Computació; Dret i Criminologia; Educació i Pedagogia; Filologia i Lingüística; Filosofia; Física; Història i Història de l’art. També les disciplines de Medicina; Psicologia, Sociologia, Economia i Ciència Política.

Aquesta col·lecció és fruit del pla de treball 2016-2018 del Grup de Treball en Igualtat de Gènere de la Xarxa Vives, en el que ha participat l’Observatori de la Igualtat de la URV.

Missatge de Vicent Partal

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb