Els grups de PSPV, Compromís, Podem i C’s han coincidit que ‘el problema valencià’ de finançament no es resoldrà amb l’informe que consensua la comissió d’experts, i que haurà de presentar abans del 10 d’agost, sinó que es tracta d’una qüestió de voluntat política. És per això que han instat la societat civil a sumar-se a aquesta exigència davant el temor que l’informe no es reflecteixi en el pressupost de l’any vinent.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha presidit la reunió de la Comissió Mixta Consell-Corts per a la reforma del sistema de finançament, on també ha assistit l’expert designat pel País Valencià, el professor Francisco Pérez. El conseller ha recalcat que el País Valencià necessita que el consens es mantingui i que aquestes reunions volen facilitar el diàleg amb aques objectiu. Ha assenyalat que el consell parlarà amb tothom per aconseguir un criteri comú sobre l’estat del benestar i un front el més ampli possible per a defensar-lo.

Per la seua banda, el professor Francisco Pérez ha destacat que els treballs de la comissió avancen a un ritme raonable encara que els punts de vista no són sempre coincidents. No obstant, ha aclarit que el paper de la comissió és analitzar la situació, però després caldrà una decisió política.

 

 

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb