Els grups de PSPV, Compromís, Podem i C’s han coincidit que ‘el problema valencià’ de finançament no es resoldrà amb l’informe que consensua la comissió d’experts, i que haurà de presentar abans del 10 d’agost, sinó que es tracta d’una qüestió de voluntat política. És per això que han instat la societat civil a sumar-se a aquesta exigència davant el temor que l’informe no es reflecteixi en el pressupost de l’any vinent.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha presidit la reunió de la Comissió Mixta Consell-Corts per a la reforma del sistema de finançament, on també ha assistit l’expert designat pel País Valencià, el professor Francisco Pérez. El conseller ha recalcat que el País Valencià necessita que el consens es mantingui i que aquestes reunions volen facilitar el diàleg amb aques objectiu. Ha assenyalat que el consell parlarà amb tothom per aconseguir un criteri comú sobre l’estat del benestar i un front el més ampli possible per a defensar-lo.

Per la seua banda, el professor Francisco Pérez ha destacat que els treballs de la comissió avancen a un ritme raonable encara que els punts de vista no són sempre coincidents. No obstant, ha aclarit que el paper de la comissió és analitzar la situació, però després caldrà una decisió política.

 

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]