PSPV, Compromís i En Moviment aproven el pressupost de Castelló de 2019

  • El pressupost, el darrer del mandat, ascendeix a 181.800.000 d'euros

VilaWeb
EFE
28.01.2019 - 17:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat avui el pressupost de 2019, que ascendeix a 181.800.000 d’euros, amb els vots a favor de PSPV, Compromís i Castelló en Moviment, i els vots en contra de Partit Popular i Ciutadans.

Durant el ple municipal celebrat avui s’han rebutjat les vint-i-quatre esmenes presentades per Ciutadans i les trenta del PP i s’han aprovat set de les vuit presentades per Castelló en Moviment.

Al començament de la sessió, un grup de policies locals del Grup de Recerca i Protecció (GIP) s’han manifestat per reclamar una valoració del seu treball perquè ‘no som menys que ningú’, i la batlessa, Amparo Marco, els ha recordat que el de Castelló va ser el consistori que va traslladar la reivindicació de la jubilació anticipada per a la Policia Local, equiparada a la de la policia espanyola i la Guàrdia Civil, a la federació de municipis i províncies.

En el debat, la batllessa ha explicat que ‘darrere de cada xifra’ dels pressupostos ‘hi ha persones, benestar ciutadà i progrés per a una ciutat’ i ha dit que els comptes dels últims tres anys ‘han respost al repte que van establir les urnes el 2015 i que es van concretar en el Pacte del Grau’.

El portaveu de Castelló en Moviment, Xavi del Señor, ha afirmat que la seua formació ‘ha aconseguit marcar el rumb en temes transcendents al llarg de la legislatura’ i les seues propostes ‘han estat decisives en ocupació, habitatge, medi ambient i prevenció i lluita contra la corrupció ‘, i alhora ‘obríem vies a un nou model econòmic i perquè la ciutadania siga escoltada’.

No obstant això, del Señor ha demanat a l’equip de govern més diàleg i ha advocat per millorar el Pacte del Grau i superar ‘el model de batllia figurant’.

El portaveu de Ciutadans, Vicente Vidal, ha lamentat que ‘estiguem debatent els últims pressupostos i que no siguen consensuats’ i ha assegurat que són ‘electoralistes i partidistes’ i que els ha elaborat ‘al seu capritx, amb premeditació i traïdoria’.

Per la seua banda el portaveu del PP, Carlos Feliu ha criticat el ‘paperot’ de Castelló en Moviment, ja que ‘després de reclamar set milions en esmenes s’ha conformat finalment amb 1,5 milions’.

Sobre els comptes de 2019, Feliu ha dit que ‘paguem més per pitjors serveis’ i ha dit que marquen les prioritats de l’equip de govern ‘que no són ni la policia, ni els barris perifèrics, ni el comerç’.

El portaveu de Compromís, Ignasi Garcia ha afirmat que el pressupost de 2019 és ‘ambiciós’ i està ‘pensat per consolidar les polítiques centrades en les persones’ i són uns comptes ‘ben gestionades’ que han aconseguit ‘reduir el deute galopant que va deixar el PP en 80 milions d’euros’.

La batllessa ha recalcat que és una persona que, el 2015, es va presentar ‘amb la il·lusió de servir a la ciutadania i amb mil defectes i alguna virtut. L’única cosa que he fet en aquests anys ha estat treballar pels ciutadans de Castelló’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes