Durant els dies de confinament han anat sorgint tot ple de propostes culturals per a fer més amenes i enriquidores les hores que passem tancats a casa. A VilaWeb les hem anat recollint i us n’oferim una tria per gènere:

Música

La música, com la resta de la cultura, es veu greument perjudicada per la crisi sanitària del coronavarius 2019 i per això molts artistes i festivals apleguen forces per organitzar propostes que permetin de continuar oferint música durant el confinament. Totes van dirigides al públic que s’està a casa, aïllat, i que només hi pot assistir per mitjà d’una pantalla entre quatre parets.

Més informació: Música per a atenuar l’aïllament: festivals en directe des de casa.

Poesia

El 21 de març, quan arribarà la primavera, serà el Dia Mundial de la Poesia. Dia per a sortir i gaudir dels primers raigs de sol vernals, la brisa i el sentiment poètic que es desperta. Quatre dies abans, el 17 de març, va ser el Dia de la Poesia Catalana a Internet. Enguany, aquestes dates tan assenyalades coincideixen amb el confinament per la Covid-19 i poetes i lletraferits han engegat i divulgat tot d’iniciatives per a passar un tancament poètic.

Més informació: De recitals en ‘streaming’ a poesia de guàrdia: propostes poètiques per al confinament.

Amb infants

Ja fa gairebé una setmana que les escoles van tancar pel coronavirus 2019. I cada dia que passa es fa una mica més complicat el confinament amb la canalla. Per això us oferim un llistat de propostes culturals per a fer aquests dies amb els nens. El piulador Albert Lloreta ha elaborat un enfilall de Twitter molt detallat amb una llista de contingut musical i audiovisual en català per a fer gaudir els nens i alleugerir les jornades sense poder sortir a jugar. I nosaltres anem actualitzant la informació amb les altres propostes que van apareixent.

Més informació: Propostes audiovisuals en català per a passar el confinament amb nens.

Dàmaris Gelebert propostes confinament Coronavirus nens

Esport

Les mesures de confinament impossibiliten de sortir a l’aire lliure a fer esport. Per això, com en més àmbits, molts usuaris s’han organitzat a les xarxes socials per oferir classes i animar a continuar fent activitat física a casa.

Més informació: Fer esport a casa: opcions de classes en català.

Jocs en línia

Amb el confinament, les reunions amb amics o familiars han estat substituïdes per videotrucades. Fins ara, sobretot, les aplicacions per a connectar-vos amb els vostres eren les habituals, com ara WhatsAppFaceTime o Skype. Però d’ençà de dimecres passat, l’aplicació Houseparty ha esdevingut la més descarregada, tant a iOS com a Android. I què ho fa? Doncs que és una plataforma amb què podem jugar amb la família o els amics en una videotrucada.

Més informació: Houseparty: l’aplicació per a jugar amb amics i família en una videotrucada.

Arts escèniques

Les arts escèniques, com la resta de la cultura, és greument perjudicada per la crisi sanitària del coronavarius 2019 i per això molts artistes i festivals apleguen forces per organitzar propostes que permetin de continuar oferint arts escèniques durant el confinament. Totes van dirigides al públic que s’està a casa, aïllat, i que només hi pot assistir per mitjà d’una pantalla i entre quatre parets.

Més informació: Teatre des del sofà: propostes escèniques per al confinament.

Humor

El confinament ens obliga a prescindir de moltes coses que fins ara eren bàsiques per a nosaltres, tant pel que fa a la nostra esfera social i laboral com a la privada. És un gran esforç, assimilar tots els canvis de ritme que hem hagut d’adoptar en pocs dies. L’aportació dels humoristes pot ser una manera d’ajudar-nos a mantenir una bona actitud i no entrar en una dinàmica negativa. És per aquest motiu que a VilaWeb hem pensat que seria oportú facilitar-vos un recull de deu propostes que posen un filtre humorístic a la situació que vivim.

Més informació: L’humor, més imprescindible que mai durant el confinament.

Art i museus

Les arts visuals, com la resta del sector cultural, es veuen greument perjudicades per la crisi sanitària del coronavarius 2019 i per això moltes institucions museístiques sumen forces per organitzar propostes que permetin de continuar oferint art durant el confinament.

Més informació: Art en línia: propostes museístiques per al confinament.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb