346 professors, personal d’administració i serveis, i estudiants han signat el manifest contra el rebuig de la Universitat de Lleida (UdL) a adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum. En el text, publicat ahir, els signants demanen al rector que es faci una consulta a tota la comunitat universitària, a través del campus virtual, perquè es pronunciï sobre quin ha de ser el posicionament de la universitat sobre el referèndum de l’1 d’octubre.

Els signants recorden que la decisió de no adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum no es va prendre en el claustre, sinó que la va prendre el consell de govern de la universitat el passat 15 de juny.

El portaveu del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i un dels impulsors del manifest, Llibert Reixach, apunta que l’acord del consell de govern ‘no reflecteix la realitat de la comunitat universitària’ i vaticina que el nombre d’adhesions creixerà més. Plantegen que les opcions a elegir siguin que la UdL s’adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum, que hi voti en contra o que s’hi posicioni.

La UdL és l’única universitat pública de Catalunya que no s’ha adherit al Pacte Nacional pel Referèndum.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]