víctor bonetarbolí
Científic retirat, poeta i una mica músic. Té poemes publicats en obres col·lectives i el seu primer recull, el meu poble volia sortir volant, va aparèixer el 2016. Actualment forma part del col·lectiu d’improvisació poètica Nicomedes Mendes, amb Núria Martínez-Vernis, Guim Valls i Oriol Sauleda, amb el qual, el 2017, ha actuat a la Setmana de Poesia de Barcelona, el Grand Tour i a l’homenatge a Walter Benjamin (Portbou, 2017). També ha organitzat accions diverses, la més important de les quals va ser el Festival Mugada de Poesia i Música (Sant Llorenç de la Muga, 2011 i 2012).

a l’estat español

qui gosi sortir de l’ombra
serà llançat a la tenebra
no pas per cap déu
tot poderós ni cap home
tot rocós o força inefable
al cor de l’engranatge
que mou o atura l’univers

tampoc pel díscol patriarca
alternatiu que tot ho capgira
déus homes i forces, l’atzar

qui gosi cantussejar
o xiular alegre i treure el nas
a mitja alçada a veure què fan
insectes i flors
serà tancat a la cambra
anecoica fins parar boig
pel verm ocult en lloc ignot
del cos i perdurable al món,
l’estupidesa

víctor bonetarbolí

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb