L’audiència espanyola ha decretat presó provisional sense fiança pels tres presumptes gihadistes detinguts dimecres a Roda de Ter i Benetússer. Se’ls atribueix un delicte de col·laboració amb organització terrorista. La policia espanyola va començar la investigació fa deu mesos en comprovar la radicalització dels tres detinguts.

Els dos homes de vint-i-sis i trenta-set anys que els Mossos d’Esquadra van detenir a Roda de Ter estan acusats d’intentar convèncer a altres persones perquè fessin atemptats terroristes en solitari i d’unir-se al Moviment Gihadista Global Segons els Mossos d’Esquadra, la captació i l’adoctrinament era de manera presencial i també a través de les xarxes socials. Ambdós tenen antecedents policials per delictes violents.

L’home detingut a Benetússer té quaranta-cinc anys i està acusat de difondre continguts violents a favor d’Al Qaida i d’Estat Islàmic. Segons el ministeri de l’Interior espanyol, era un membre actiu de la ‘gihad de la paraula’, feia servir les xarxes socials per a adoctrinar altres persones i s’havia convertit en una amenaça real contra la seguretat pública.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]