La preciosa història del millor formatge del món

  • El formatge Garrotxa, guanyador del Premi Mundial del Formatge 2022, és elaborat al Bages per gent amb discapacitat

VilaWeb
Fran (esquerra), Gerard i Salvador, tres dels formatgers amb discapacitats, elaborant el millor formatge del món, el Garrotxa de Formatgeria Muntanyola (Foto: Adiva Koenigsberg)
Andreu Barnils Adiva Koenigsberg (fotografies i textos)
08.07.2023 - 21:40
Actualització: 20.07.2023 - 21:13

L’any 2022, el formatge Garrotxa va guanyar el Premi Mundial del Formatge (World Cheese Award). Aquest formatge s’elabora al mas Urpina, al Bages, a l’empresa Formatges Muntanyola, formada per dotze treballadors, nou dels quals tenen discapacitats intel·lectuals. VilaWeb va visitar la granja on es fa el millor formatge del món i va trobar-se amb una preciosa història que uneix qualitat, valors i visió de futur. Formatges Muntanyola forma part de la Fundació AMPANS, entitat d’un miler de treballadors que té per objectiu millorar la vida de tres mil persones amb discapacitat intel·lectual o vulnerables. A la imatge, Fran(esquerra), Gerard i Salvador, tres dels formatgers amb discapacitats, tot elaborant el formatge Garrotxa aquest dijous a l’obrador de Muntanyola.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any