guerra

La dreta espanyolista torna a fer servir la llengua per atiar la confrontació, en aquest cas a les comarques del sud del País Valencià. El secretari d’Educació, Miquel Soler, ha negat que el decret del plurilingüisme, que ja s’aplica a l’etapa de primària i que a partir del setembre entrarà en vigor a secundària i batxillerat, discrimini l’alumnat de les comarques del sud. Retreu que els batlles del PP i Ciutadans dels catorze municipis que han consensuat mobilitzacions per a protestar contra la normativa han reprès la guerra de la llengua i han creat un problema on no n’hi ha, i els ha demanat que deixin de banda l’enfrontament lingüístic.

El regidor d’Educació d’Oriola, Ramón López, argumenta que el decret no garanteix la igualtat perquè hi ha alumnes que no poden aprendre en la seva llengua materna i que això incompleix la igualtat en l’accés a l’educació. Soler ha recordat que el decret estableix que el 25% de la formació que reben els alumnes de secundària i batxillerat sigui en castellà, un altre 25% en català i entre el 15% i 25% en una altra llengua estrangera. En opinió del responsable d’Educació, amb aquesta distribució es garanteix que els alumnes sàpiguen bé les dues llengües oficials.

Els alcaldes del PP i de Ciutadans, majoritàriament del Baix Segura, impulsaran una iniciativa legislativa popular per a modificar el decret del plurilingüisme i secundaran una manifestació convocada el 18 de gener a Oriola.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb