Ingredients:
(per a quatre persones)
Un pop d’uns dos quilos
1 ceba grossa
8 patates mitjanes
oli d’oliva
sal Maldon
all i julivert
pebre negre
pebre vermell picant
una culleradeta de vinagre de Mòdena

Elaboració:
Bullim el pop amb aigua abundant i una ceba. No hi posem sal. En una olla a pressió, el coem vint minuts. Si no, la cocció s’allarga uns tres quarts d’hora, fins que punxem el pop i veiem que ja és tendre.

Traiem el pop de l’aigua i l’escorrem.

En una barbacoa, que pot ser de llenya o elèctrica, posem les potes senceres, una per persona. Hi posem una mica d’oli d’oliva per sobre.

Mentrestant, bullim unes patates senceres amb pell, de vint-i-cinc a trenta minuts. Les escorrem, les tallem per la meitat i les posem a la brasa uns minuts, per marcar-les.

Muntem el plat: posem una pota de pop sencera per persona i dues patates obertes. Ho amanim amb oli d’oliva, sal Maldon, pebre negre i pebre vermell. A sobre de les patates, hi posem all i julivert. I per sobre de tot, si agrada, hi tirem unes gotes de vinagre de Mòdena.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb