Les delegacions de Podem i Esquerra Unida a l’Eurocambra analitzaran ‘amb rigorositat i atenció’ el suplicatori de les autoritats espanyoles contra el president Carles Puigdemont i el conseller Toni Comín. En un comunicat, les dues formacions ha demanat ‘prudència’ i ‘deixar treballar les institucions’ en un procediment per decidir si s’aixeca la immunitat o no als dos eurodiputats. Després de l’anunci de l’arribada del suplicatori en el ple, ara és el comitè d’Afers Jurídics el que haurà d’analitzar la petició del Tribunal Suprem.

En el mateix comunicat, Podem i Esquerra Unida denuncien una situació que és ‘fruit de la judicialització del conflicte polític’ i exigeix una ‘solució política a un problema de caràcter polític’. ‘Confiem que el nou govern progressista, amb una proposta de mesa de diàleg, pugui trobar una solució que provoqui un canvi positiu en la qüestió territorial. És una aposta ferma per recuperar unes relacions que fa una dècada que s’estan deteriorant’, apunten.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.