El comitè de garanties de Podem del País Valencià ha decidit expulsar l’ex-regidora de Guanyar Alacant i actual regidora d’Alacant al grup de no adscrits, Nerea Belmonte. L’ex-regidora, que ja ha anunciat que recorreria la decisió, hauria concedit diversos contractes de comunicació a dos companys del mateix partit.

Podem Alacant va proposar al consell ciutadà valencià, l’òrgan executiu del partit, l’obertura d’un expedient per valorar si la regidora havia vulnerat el codi ètic del partit. El mes de març el comitè de garanties de Guanyar Alacant va dictaminar que Belmonte havia incomplert quatre articles del codi ètic i se la va convidar a deixar el càrrec. Finalment, el mateix òrgan però d’àmbit autonòmic, ha decidit expulsar-la.

Concretament, va incomplir l’article 3.8 perquè va participar directament o indirectament en un procés de contractació; l’article 3.7 per haver contractat una empresa constituïda amb posterioretat a la seva presa de possessió com a regidora; l’article 3.2 perquè no va renunciar a un regal en forma d’entrada per assistir a la Madrid Fashion Week, un obsequi que li va fer una amistat compartida amb els socis de l’empresa contractada; i l’article 3.11 per haver tolerat l’adjudicació continuada a una empresa d’amics i per no perseguir amb fermesa qualsevol signe de frau o corrupció.

Belmonte ha declarat que recorrerà l’expulsió de Podem a la comissió de garanties estatal. També ha dit que emprendrà accions judicials contra aquelles persones que de forma malintencionada hagin intentat o intentin embrutar el seu honor i la seva imatge.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb