Antonio Estañ

Podem i Esquerra Unida han decidit de donar-se ‘uns dies de descans’ en les negociacions per a intentar arribar a un acord per concórrer junts a les pròximes eleccions a les Corts, en haver arribat a un punt en què no podien avançar més. Així ho ha dit als passadissos de les Corts el secretari general de Podem, Antoni Estañ, qui confia que aquests dies ‘de descans i reflexió’ acosti les dues formacions a aconseguir un acord ‘com més aviat, millor’.

Estañ ha explicat que després de diversos dies en què ‘hi ha hagut una mica més d’avanç’, dimecres es va arribar a un moment en què no podien avançar més, de manera que han decidit d’aturar-les per informar les respectives organitzacions i, a partir d’aquí, tornar a tractar d’aconseguir l’acord.

Segons que ha dit, ‘l’escull’ és com plantegen acords prou atractius per a les bases dels dos partits, que després hauran d’aprovar el pacte. Ha dit que les perspectives ‘són bones’, perquè tant Podem com EU, ‘tot i la falta d’avanç en alguns moments’, tenen ‘un objectiu molt clar’ i estan fent ‘tot el possible per aconseguir-ho’, ha dit.

En aquest sentit, ha manifestat que hi ha hagut ‘moltes propostes’ per part per Podem, qui treballa per veure com incorporar ‘com més elements possibles millor, amb la idea de desblocar’ la negociació, i ha destacat que EU ‘ha reconegut que s’ha avançat ‘.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb