El secretari general de Podem Euskadi i portaveu parlamentari a la cambra basca, Lander Martínez, ha admès que l’aplaudiment de Pablo Iglesias i la resta de ministres de la formació a Felipe VI és ‘el peatge’ per formar part del govern espanyol.

En una entrevista a Euskadi Irratia, Martínez ha argumentat que ‘si és el peatge que s’ha de pagar per apujar el salari mínim, sí, és un peatge’. A més, ha assegurat que el president, els vice-presidents i els ministres representen a tots els espanyols i, per tant, ‘tenen compromisos protocol·laris’.

En aquest sentit, el dirigent de Podem Euskadi ha recordat que el grup parlamentari d’Unides Podem ‘que representa als nostres votants, va deixar clara que no aplaudiria al rei, i que cadascú expressa el republicanisme a la seva manera’.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb