PNB, EH Bildu i Podem han fet una declaració conjunta al parlament basc per defensar la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, i la mesa de la cambra. Tots tres partits reclamen que la resposta a les aspiracions polítiques, legítimes i democràtiques del procés català sigui ‘l’acord polític i no la persecució penal’.

El portaveu parlamentari del PNB, Joseba Egibar, ha llegit la declaració conjunta en què tots tres partits refusen la decisió del Tribunal Constitucional espanyol d’anul·lar la convocatòria del referèndum i de denunciar davant el fiscal Carme Forcadell i la majoria de membres de la mesa de la cambra. Així mateix, han volgut palesa que el procés polític i democràtic emprès pel parlament mereix respecte i reconeixement, com a expressió de la voluntat democràtica de la majoria del poble català.

‘Els pobles tenen legitimitat democràtica per a decidir el seu futur, i n’és l’únic límit la decisió lliure i democràtica de la ciutadania’, ha dit Egibar. Els partits han manifestat també suport i solidaritat amb Carme Forcadell, tot el parlament, la Generalitat i el conjunt de Catalunya.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]