Planten un hort d’enciams i cols a la ZAL per exigir que es converteixi en corredor ecològic verd

  • Amb aquesta acció reivindicativa, la Comissió Ciutat-Port i Acció Ecologista Agró han exigit la reversió del projecte urbanístic

VilaWeb
Europa Press
26.11.2022 - 18:38
Actualització: 26.11.2022 - 19:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Integrants de la Comissió Ciutat-Port i Acció Ecologista Agró han ocupat avui al matí la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de València per a exigir la reversió d’aquest projecte urbanístic que, han denunciat: “Va arrasar de manera il·legal i totalment innecessària l’horta de la Punta”.

Han reclamat la reconversió de la ZAL en un corredor ecològic verd que connecti València amb un dels seus espais naturals més emblemàtics: l’Albufera.

Amb aquesta acció, les organitzacions pretenen qüestionar els compromisos ambientals i socials dels governants que continuen reproduint models de desenvolupament depredadors del territori i de les persones que hi habiten.

“Exigim que es respecti la legalitat i que aquest polígon industrial sense ús es reverteixi per convertir-lo en un espai verd que connecti la Túria amb el parc natural de l’Albufera”, han reiterat. I han defensat que: “Recuperar espais naturals és clau per fer front a la pèrdua de biodiversitat i els efectes del canvi climàtic”.

La Comissió Ciutat-Port i Acció Ecologista Agró han assenyalat que: “La destrucció de més de setanta hectàrees de sòl fèrtil al barri de la Punta per a la seva transformació en una àrea logística ha tingut conseqüències irreparables sobre el patrimoni històric, ecològic i emocional de la ciutat”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes