Els restauradors proposen una reobertura progressiva amb una cabuda del 30%

  • Les cinc federacions i gremis de la restauració van presentar ahir el pla al conseller Ramon Tremosa, que l'ha enviat a la resta del govern

VilaWeb
ACN
17.11.2020 - 09:52

Els restauradors proposen al govern un pla de desconfinament progressiu a partir de dilluns i de reobertura gradual dels locals, segons que publica avui La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. La primera fase d’aquest pla dels gremis, del 23 de novembre fins al 8 de desembre, permet l’obertura dels bars i restaurants amb una cabuda màxim del 30%, ampliable fins al 50% si es pot garantir una distància mínima d’1,5 metres entre taules. A més, els establiments hauran de garantir la ventilació i quedarien tancats aquells espais on no fos possible. També es recomana l’ús de màscares entre plats. El Departament d’Empresa ha traslladat la proposta a la resta del govern.

Una altra de les mesures incloses en aquest pla dels restauradors del Principat és que el tancament s’allargui fins a les onze de la nit. Així mateix, proposen de mantenir obertes les terrasses i, que abans d’entrar als establiments, els clients es facin un control de temperatura i registrin les seves dades personals si en donen el seu consentiment. En aquesta primera fase, es mantindria el màxim de sis persones per grup.

Les altres dues fases són del 9 de desembre fins als 6 de gener i del 7 de gener en endavant, amb unes mesures que s’haurien d’anar flexibilitzant progressivament. Els restauradors també proposen de crear un grup de seguiment del desconfinament on participin el sector i les conselleries de Salut, Interior i Empresa.

La proposta ha anat a càrrec de les cinc federacions i gremis de restauració de Catalunya: el Gremi de Barcelona, la federació intercomarcal, la federació de les comarques gironines, l’hostaleria de Lleida i l’associació d’hostaleria de Tarragona. Els restauradors es van reunir dilluns amb el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa, per traslladar-li la proposta, i des de llavors està sobre la taula del govern.

Fa una setmana, el Gremi va celebrar un acte a Barcelona amb líders gastronòmics per reclamar la reobertura del sector on ja es van perfilar algunes de les propostes dels restauradors per reprendre l’activitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any