El pla de represa definitiu publicat pel Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) elimina la limitació per a la restauració de servir només sopars entre les 18.00 i les 21.30, com s’havia inclòs a l’última versió del document feta pública divendres. El servei de repartiment a domicili s’allarga fins a les 23.00.

Per contra, l’assistència a activitats culturals no es podrà fer fora del municipi els caps de setmana. Les entrades, però, sí que serviran com a salconduit per superar el límit de la queda, i fixa com a límit les 22.00 per acabar els espectacles culturals. El cop més dur, però, ha estat per a les sales de concerts: el document torna a impedir-ne la reobertura després de vuit mesos, tot i que, segons que ha pogut saber l’ACN, es corregirà pròximament.

Què passarà a partir del 23 de novembre? Així és el pla de reobertura a Catalunya

Les botigues de conveniència, els establiments comercials annexos a les benzineres, els establiments de menys de 300 metres quadrats de superfície de venda i els establiments comercials de municipis turístics no podran ser oberts entre les 21.00 i les 6.00.

El document manté la prohibició de fer desplaçaments entre les 22.00 i les 6.00, amb les excepcions ja previstes fins ara i a les quals se sumen el retorn al domicili des de centres educatius, activitats culturals permeses i la recollida a l’establiment en els serveis de restauració. Pel que fa als actes religiosos i les cerimònies civils, es manté la capacitat permesa en el 30%, però s’aixeca la restricció de 100 assistents com a màxim.

Tampoc no es permet l’obertura al públic dels centres comercials i recintes comercials. Podran aixecar la persiana, però, els establiments i locals comercials que es trobin dins els centres comercials i recintes comercials i es dediquin exclusivament a la venda de productes d’alimentació, begudes, productes higiènics, i productes de primera necessitat, farmàcies, ortopèdies, òptiques, establiments dedicats a productes de telecomunicacions, serveis de perruqueria i d’estètica, centres de veterinària i tots aquells que tenen accés directe al carrer.

Finalment, el document definitiu permet les activitats extraescolars presencials fora de l’horari lectiu habitual, sigui dins o fora del centre educatiu. Els ensenyaments no reglats que imparteixen els centres autoritzats de música i dansa es poden fer amb un màxim de sis alumnes per aula. Alhora, també es garanteixen les activitats de l’àmbit del lleure educatiu, que es podran fer a l’aire lliure. Per a les activitats que es facin dins espais interiors es limitaran a grups de sis persones.

Les activitats docents i les activitats d’intervenció socioeducativa per a l’atenció i formació a infants i joves amb discapacitats, necessitats especials o situació de vulnerabilitat (serveis d’intervenció socioeducativa i centres oberts), incloent-hi el transport escolar, s’haurà de regir pels plans sectorials ja aprovats.

Pel que fa als centres educatius, hauran d’aplicar les mesures d’ensenyament previstes als seus plans d’organització del curs per reduir l’assistència presencial d’alumnat de batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i grau superior. Els centres de formació d’adults, les escoles oficials d’idiomes i els ensenyaments de règim especial reglats han d’adoptar mesures per a reduir l’assistència presencial dels alumnes.

Les instal·lacions i els equipaments esportius poden obrir i fer-se servir sempre que no se superi el 50% de la capacitat a les instal·lacions i els equipaments a l’aire lliure, i del 30% a les instal·lacions i equipament en espais tancats, incloent-hi tant els usuaris de les instal·lacions esportives com el públic assistent. Es mantenen ajornades totes les competicions esportives previstes a Catalunya, a excepció de les competicions oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals, que s’han de fer sense assistència de públic.

Els parcs i les fires d’atraccions també es mantindran tancades, com també dels establiments d’activitats lúdiques infantils privades en espais tancats. Parcs i jardins públics i les àrees de joc infantils poden obrir fins a les 20.00 seguint les pautes d’ús i manteniment del pla PROCICAT.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.