gran dimissio

El 37,8% de les pimes catalanes declaren haver tingut problemes de proveïment durant el tercer trimestre del 2021, el que suposa un increment d’un 5,9% en relació amb el trimestre passat. Aquest percentatge s’enfila al 42,9% en el cas de les microempreses, de menys de 10 treballadors.

Les tecnològiques encaren Nadal amb incertesa per la crisi de proveïment

Helena de Felipe, presidenta de la Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Fepime), ha explicat que “en moltes empreses, els problemes per les restriccions d’obertura o aforament i la baixada de facturació han estat reemplaçats per l’increment de preu de les matèries primeres i l’energia, les dificultats de proveïment o els problemes de solvència o liquiditat”. De Felipe ha reclamat ajudes i incentius a les fusions per tal que les pimes catalanes superin la crisi de la covid.

Àngel Hermosilla: “Tot plegat és una mena de tempesta perfecta en què és difícil de fer previsions”

A banda de les dificultats de proveïment, la disminució de la facturació continua essent el principal efecte de la crisi. L’efecte n’ha estat principalment pronunciat en les microempreses (67%), però també ha estat significatiu per als petits i grans establiments empresarials (59,2% i 47,2%, respectivament). Un 32,2% de les empreses catalanes manifesten continuar afectades per la crisi de la covid en el tercer trimestre d’aquest any. L’hostaleria i els serveis en romanen els sectors més perjudicats.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.