El 37,8% de les pimes catalanes ha tingut dificultats de proveïment aquest trimestre

El percentatge indica un augment d'un 5,9% en relació amb el segon trimestre del 2021

VilaWeb
ACN
23.11.2021 - 07:02
Actualització: 23.11.2021 - 08:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El 37,8% de les pimes catalanes declaren haver tingut problemes de proveïment durant el tercer trimestre del 2021, el que suposa un increment d’un 5,9% en relació amb el trimestre passat. Aquest percentatge s’enfila al 42,9% en el cas de les microempreses, de menys de 10 treballadors.

Helena de Felipe, presidenta de la Federació d’Empresaris de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (Fepime), ha explicat que “en moltes empreses, els problemes per les restriccions d’obertura o aforament i la baixada de facturació han estat reemplaçats per l’increment de preu de les matèries primeres i l’energia, les dificultats de proveïment o els problemes de solvència o liquiditat”. De Felipe ha reclamat ajudes i incentius a les fusions per tal que les pimes catalanes superin la crisi de la covid.

A banda de les dificultats de proveïment, la disminució de la facturació continua essent el principal efecte de la crisi. L’efecte n’ha estat principalment pronunciat en les microempreses (67%), però també ha estat significatiu per als petits i grans establiments empresarials (59,2% i 47,2%, respectivament). Un 32,2% de les empreses catalanes manifesten continuar afectades per la crisi de la covid en el tercer trimestre d’aquest any. L’hostaleria i els serveis en romanen els sectors més perjudicats.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes