El personal de Betevé vota a favor de l’acord per a l’organització del treball pactat pel comitè d’empresa i la direcció

  • Les dues parts mostren la seva voluntat d'arribar a un acord per a tancar el conveni de la cadena els mesos vinents

VilaWeb
ACN
18.07.2023 - 14:34
Actualització: 18.07.2023 - 17:31

El personal de Betevé ha votat a favor de l’acord per a l’organització del treball consensuat pel comitè d’empresa i la direcció. Amb una participació del 95 %, més del 65 % de la plantilla hi ha votat afirmativament. L’acord fixa els termes de flexibilitat imprescindibles per a la gestió del mitjà i arriba després de mesos de negociació entre el comitè d’empresa i la direcció del mitjà, representada per la gerència, la direcció de Producció i la de Recursos Humans. Així mateix, ambdues parts mostren la seva voluntat per arribar a un acord per tancar el conveni de Betevé en els mesos vinents i encarar una nova etapa.

A través d’un comunicat, Roger Guasch, gerent de Betevé des de novembre del 2022, ha afirmat que han estat uns mesos de negociació llargs i complicats, però ambdues parts eren conscients que era l’oportunitat de deixar enrere anys de conflictes. Ha indicat: “Ara ens toca buscar una solució, de forma conjunta, al tema de les jornades parcials del personal, que des d’un punt de vista d’organització i eficiència ens ajudaria molt, així com també solucionar altres aspectes, com la borsa de treball i l’organització en grups professionals, per poder fer una gestió de l’organització moderna i eficient”.

Entre d’altres, l’acord preveu l’adequació de la jornada laboral de la plantilla a les necessitats d’un mitjà de comunicació, en garantir el servei continuat i els pics de producció que s’esdevinguin, així com la millora de les condicions de treball del personal del cap de setmana.

El director general de Betevé, Sergi Vicente, diu que l’acord és un pas important, ja que fixa les regles de joc que permet obrir una nova etapa i centrar-nos en la missió de Betevé, que és garantir la rellevància del mitjà de comunicació públic de Barcelona. El president del comitè d’empresa, Roger Matamoros, assegura que l’acord és una primera mostra de sintonia molt necessària, però cal recordar que hem de continuar treballant per consensuar el conveni de Betevé. “Vull incidir especialment en un dels problemes més greus de la plantilla, com són les jornades parcials, que afecten un percentatge significatiu del personal de Betevé, amb una situació de precarietat que cal treballar conjuntament amb la representació de l’empresa per revertir-la”, ha dit.

Matamoros també subratlla que és important ressaltar la rellevància d’aquest acord com una aposta dels treballadors i treballadores per a una nova etapa a Betevé. “Però no oblidem que es necessitarà la implicació de l’Ajuntament de Barcelona. Ara, amb el nou govern municipal, és un bon moment per assolir un pressupost que permeti que Betevé recuperi la notorietat”, ha indicat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any