VALÈNCIA, 5 (EUROPA PRESS)

El portaveu de València en Comú (VALC) de l’Ajuntament de València, Jordi Peris, ha advocat per un debat “profund i seré” sobre un possible canvi en el portaveu del grup municipal en el consistori, després de la proposta de Podem que es duga a terme.

Així ho ha indicat en un comunicat després que el secretari general de Podem a València, Jaime Paulino, en unes declaracions a València Plaza, haja presentat una proposta en la qual insta a “considerar una rotació en el portaveu” del grup municipal, coincidint amb l’ecuador de la legislatura.

Sobre este tema, Peris ha indicat que és una proposició “legítima” i que es planteja “en l’espai orgànic adequat, que és la taula de coordinació”. “Espere que amb esta iniciativa, per fi, totes aquelles persones que han estat intrigant en l’ombra sobre este assumpte durant massa temps, dediquen tots els seus esforços a allò para el que realment vam vindre ací, que és fer política municipal per a millorar la ciutat”, ha criticat.

Segons el parer de Peris, els arguments de la proposta són “coherents”: “Des d’una perspectiva feminista com la que estem intentant aplicar en totes nostres polítiques, és, sens dubte, important que els llocs de responsabilitat de la nostra pròpia estructura, no solament la institucional, també l’orgànica, siguen ocupats per dones, i que estos càrrecs siguen rotatoris és una millor pràctica democràtica, perquè ací ningú hem vingut a ocupar les butaques”.

Així, ha instat a què el debat sobre el canvi de portaveu siga “profund i seré en el si de València en Comú” i ha defès que es tracta d’una decisió que “haurà de prendre’s sense personalismes i en funció de qual és la millor opció per al desenvolupament del projecte polític i del programa de València en Comú”.

Per a Peris, donada la transcendència de la decisió, “en última instància, haurà de ser ratificada per una Assemblea ciutadana”.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de Vilaweb