Per què Espanya vol enfonsar avui mateix Gonzalo Boye?

«Perquè derrota una vegada i una altra i una altra el règim espanyol, l'estat»

VilaWeb

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Mireu aquesta fotografia:

L’article el podria acabar ací. Ja és tot dit. Ho enteneu? És això.

Que per què volen enfonsar Gonzalo Boye? És molt fàcil: perquè guanya.
Però encara més, perquè guanyant ells guanyem tots. I ho fem precisament quan el govern espanyol i una part de l’independentisme redoblen els esforços propagandístics per fer-nos creure que no es pot guanyar o que el preu de guanyar és massa alt.

Que per què volen enfonsar avui mateix Gonzalo Boye? Doncs perquè amb el seu rigor i capacitat demostra amb fets indiscutibles que hi ha un camí que no és el d’acomodar-se a l’espera de temps millors, conformar-se o, en el pitjor dels casos, rendir-se i tot. I aquest camí, oh sorpresa!, resulta que funciona. Els votants de Junts per Catalunya a les eleccions europees volien portar Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a Brussel·les. Hi són o no hi són? Algú pot queixar-se que el seu vot no ha servit de res, que ha estat menystingut? I s’han superat els enormes obstacles que Espanya hi posava, o no?

Que per què volen enfonsar Gonzalo Boye? Senzillament, perquè derrota una vegada i una altra i una altra el règim espanyol, l’estat. I perquè no s’avé a pactes ni a tripijocs, perquè no defuig el camí difícil ni tan sols quan ningú no sap si hi ha cap mapa que ens ajude a explorar-lo. Boye és un demòcrata radical i per això no accepta almoines ni mai té por de plantar cara. Lluita. I ensenya a lluitar. I això per a Espanya és un problema greu, perquè el seu exemple pot arrossegar tot un poble.

Però, sobretot, sabeu per què persegueixen Gonzalo Boye i per què el voldrien fer desaparèixer, com fos, si poguessen? Perquè aquest home sap com derrotar Espanya i sap de quina manera el moviment democràtic català pot aconseguir la victòria. Sap com portar-nos fins al reconeixement de l’autodeterminació. I és això, sobretot això, que fa terror a Madrid.

Boye sap, per experiència personal, pròpia, viscuda, que Espanya és un estat autoritari on l’imperi de la llei no existeix. Boye sap, per experiència pròpia, que Espanya no respecta ni les seues normes jurídiques. Però també sap que fer servir aquest menysteniment de les regles legals i de la democràcia com en un combat de judo, sobreposant-se al dolor personal, és la manera més segura de fer caure el règim.

Gonzalo Boye sap de lleis, a diferència de molts jutges. I sap què vol dir signar acords que s’han de complir. Per exemple, què significa ser part de la Unió Europea. Per això guanya. Per això sap per on hem d’anar i amb això ha convençut el president Puigdemont que hi ha un camí, real i practicable en un temps raonable, que requereix mantenir el mandat del Primer d’Octubre i la declaració d’independència. Un camí d’euroexigència que requereix confrontar la corrupta justícia espanyola amb les normes que incompleix, amb la llei que vulnera de manera sistemàtica. I derrotar-la.

I per això, perquè ells saben que ho sap i no poden fer res per a rectificar tot allò que han fet mal fet i que ja els ha posat en evidència, Espanya, el règim, té aquest pànic descontrolat contra el misser Boye, un pànic que, com passa en les millors novel·les negres, els porta a cometre delictes cada dia més delirants.

Boye, des de Madrid, representa una Catalunya que sap que la volen derrotar canviant veritats com un temple per mentides. Una Catalunya que sap que el setembre del 2017 es va actuar legalment al parlament, que el primer d’octubre es va fer el referèndum d’autodeterminació i es va guanyar, que el 27 d’octubre es va proclamar una independència legítima, legal i vigent encara, que Espanya va respondre amb un cop d’estat, el 155, i que aquest cop acabaria portant a la presó els seus instigadors. I sap que el judici del Suprem ha estat una farsa i que, en compte de plànyer-nos esperant que el món ens diga que tenim raó, podem lluitar i aconseguir que les institucions que tots els europeus ens hem donat posen cadascú allà on toca. No li interessa la superioritat moral sinó la justícia més estricta. I guanyar. És aquesta, la qüestió. Tota la qüestió. Es tracta de guanyar. Per això Espanya farà com siga per mirar d’enfonsar Boye i tot allò que ell representa. I tot l’independentisme ja ho hauria d’haver entès, això.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
francesc felip
francesc felip
07.02.2020  ·  22:12

Gent com ell, els MH Presidents Puigdemont i Torra i la Consellera Clara Ponsati són els que ens portaran a la República Catalana. I potser més aviat del que ens pensem.

Josep Roca
Josep Roca
07.02.2020  ·  22:21

En Boye es un personatge carregat de carisma i d’una gran personalitat. El voldrien veure mort. És fort però és així. Fa massa nosa. És com una mosca collonera. Hauria d’anar amb guardespatlles.

Mireia Artís
Mireia Artís
07.02.2020  ·  22:24

Moltes gràcies per-nos veure-hi tan clar.

Francesc Gilaberte
Francesc Gilaberte
07.02.2020  ·  22:30

Totalment d’acord amb l’editorial.
Cal que Ñ faci neteja profunda del seu sistema judicial impregnat de franquisme.
D’altra manera, no cal seguir amb un diàleg inútil i cada cop és més urgent la independència de Catalunya

Lluís Vandellós
Lluís Vandellós
07.02.2020  ·  22:44

Caldria donar-li protecció a Gonzalo Boye, em penso que la seva pròpia vida comença a perillar.
Els que tenim davant són capaços de TOT.
Ho han demostrat abastament, tant en la lluita per esclafar el moviment indepe, el basc i ara el català, com en la gestió de les seves brutícies i corrupcions.
No val a badar …

Josep m Uribe-echevarria
Josep m Uribe-echevarria
07.02.2020  ·  22:51

El que fan amb en Boye es inacceptable,i les associacions de jutges callan, demostrant que tots plegats son de la mateixa opinió,o son uns covards.

Mònica Vidal
Mònica Vidal
07.02.2020  ·  23:06

Fer justícia o fer el que és just?

L’acarnissament amb el sr. Boye ens mostra la debilitat de Madrid. Però la pregunta és si nosaltres en sabrem treure algun rèdit d’aquesta debilitat. Em fa por que no en sapiguem. Si més no, no n’estem donant mostres. Temps al temps i no defallir. Però cal reconèixer que la màquina repressora va a tota velocitat, cada cop empenyent més i més. És clar que algú pot pensar que són els darreres esforços.

Laura Cendrós
Laura Cendrós
07.02.2020  ·  23:32

Jo ho tinc tant clar com tu, Vicenç! És per això que no defalleixo i que estic segura que guanyarem! Derrotarem els feixistes! És clar que sí!

Josep Salart
Josep Salart
07.02.2020  ·  23:36

El començament de l’editorial diu: … quan el govern espanyol i una part de l’independentisme redoblen els esforços propagandístics per fer-nos creure que no es pot guanyar o que el preu de guanyar és massa alt….

No, no és una part de l’independentisme, és la cúpula d’ ERC i els seus dirigents amb el senyor Junqueras i innombrable Aragonés els que estan al costat del govern espanyol. Els seus votants cada cop estan més a favor del senyor Boye i de la gent que no els menteix.

Clar que m’estimo més el senyor Boye que el senyor Melero, tot i que no he entés mai que digui que no es independentista. Ell que és de Xile i sap perfectament la història del seu país, on també per allà va passar el terror castellà.

Llarga vida, sort i que es cuidi. L’estat espanyol, amb diners nostres robats a les arques públiques i embutxacats a les familíes de l’ibex, son capaços de fer-lo matar i no despentinar-se. Com saben fer, fan i faran.

Ens veiem el 29 i que els votants d’ ERC omplin Perpinyà. Veuran de prop el camí cap a la llibertat i que apostin a guanyar. Si es deixen convèncer per la vergonya de les meses de negociació, o dels pobres rufians de torn, o perquè l’alcalde del seu poble es d’ ERC, no anirem be i guanyaran ells. Hem d’acabar amb aquestes bèsties per sempre més.

Gerber van
Gerber van
07.02.2020  ·  23:37

Al principi d’aquesta setmana el Boye va fer un Tweet sobre la detenció de l’advocat de Evo Morales amb les paraules: ‘Escandalos’. Ja pensava, i ara està confirmat, que Espanya no és tan allunyat de Bolivia.

Maria Cinta Comet
Maria Cinta Comet
07.02.2020  ·  23:44

Sr. Partal en Boyé els ha guanyat massa vegades i Ñ i la seva peculiar sistema judicial volen ensorrar-lo, pee auxò li busquen tantes pessigolles com poden.
Però no se’n sortiran, ara per ara.

Joan Rius
Joan Rius
08.02.2020  ·  00:13

Cal que anem tots a una i per això necessitem la inspiració del Sr Boye en la nostra causa. La unitat és l’unic camí per a consolidar dia a dia la nostra República. Confiem els uns amb els altres i desobeïm plegats pacíficament i tindrem allò que volem. Fem-ho també per tots aquells que ens han precedit en la lluita per la llibertat del nostre poble.
LLum als ulls i força al braç… Endavant!

Jesús Albiol
Jesús Albiol
08.02.2020  ·  00:15

La radicalitat democràtica del Sr. Boye és tal que, confrontada amb la cúpula judicial espanyola, és com comparar la lectura del Marca amb la lectura del Quixot. Tot és llegir, però les implicacions sobre la vida de les persones és molt diferent … i l’estat no sap llegir d’altra manera que en termes de guanyar o perdre sigui com sigui, venjança i càstig.
i aquesta radicalitat democràtica al servei de la legitimitat del MHP Puigdemont, l’estat no se la pot/vol/sap empassar.
I sí, caldria protegir el Sr. Boye com li cal protecció al MHP, que de bojos i malintencionats l’estat en té de sobres.

Victor Serra
Victor Serra
08.02.2020  ·  00:18

Molt bé però, a part d’entendre-ho tot, què podem fer per ajudar-lo i que Espanya no el pugui enfonsar ? Es vital que pugui seguir la lluita al nostre costat.

Albert Ventura
Albert Ventura
08.02.2020  ·  00:36

Vistos els atemptats de Barcelona i la de gent que ha mort en el cas Gurtel, seria millor que el senyor Boye es compri una Smith and Wesson que el lliure de tot mal.

Josep Jallé
Josep Jallé
08.02.2020  ·  00:41

Aquesta caça, sense límits, dels que defensem la llibertat d’expressió i de tots els que gosen fer evident l’estat repressor, parat a la història de ignomínies com la recent “commemoració” de l’espoli i mortaldat a Flandes, no te aturador. Entre d’altres perquè aquesta definició de Unió Europea no és més que un parany per a la gent de bona fe, que pensen que hi han estructures democràtiques per sobre de les pràctiques dels estats membres. Europa, la occidental, no és més que el que ha estat des de la seva fundació pel Club de Roma: un amuntegament d’estats, cadascú a la seva, amb les corresponents dosis de cinisme i postes en escena. Boye ha viscut en propia carn la presó i ara viu la persecució sense límits racionals. Només cal llegir el que s’empesca la AN en l’afer Revilla per a tractar de deixar-lo en pilotes, materialment. Des de la dignitat, des de la llibertat, des de la solidaritat pots comptar amb nosaltres, demòcrates en lluita. Som milions de persones que respectem els pensament dels altres, inclòs – si és que en tenen de pensament propi – els dels opressors.
Som un univers més enllà del “corralito” de la “madre tàpia”, que no defallirem en la llarga lluita per que l’home sigui el principi i el fi de totes les coses i no objecte dels muntatges, auto anomenats estat de dret, sense respectar a les persones que deleguen en d’altres per a esser representats i, alhora, aquests foragitats a conveniencia de uns pocs que ni son electes ni representen més que les classes socials de les tiranies com, per un exemple més, les del Ibex-35.

Josep Ramon Noy
Josep Ramon Noy
08.02.2020  ·  01:22

Evidentment, Boye li fa molta por a España, i España respon de la única manera que sap: joc brut al màxim, assaltant el despatx, acusant-lo de qualsevol cosa, etc.Algú pot dir que la estratègia seguida pels exiliats, aconsellats per Boye, és bastant ingenua al recolzar-se en una UE que sovint sembla el mescat de Calaf.. Pot ser que sí, que sigui ingenua en part.Però els fets demostren que no. No és més ingenua l’estratègia de creure que parlant amb España es podrà arribar a acords que després es compliran? Evidentment és molt més ingenua, sí. I sospito que cada dia que passi es veurà més clar. De moment ha costat 10 anys, 10 (P.Sánchez dixit!) per a que España s’assegués a una tauleta per parlar una estoneta, tot incomplint ja l’acord signat amb ERC de asseure’s a un a taula ( no tauleta…) al cap de quinze dies de tenir govern. I és una evidència molt clara que tota excusa serà bona per anar allargant complir qualsevol compromís acordat. Aquesta via només funcionarà si la taula de negociació és forçada per la UE sota greus amenaces per a España i amb la seva tutoria i control. La lògica diu que només convergint les dues estratègies podrem tenir èxit, sobretot la de Boye que ha d’anar per davant. Si volem un estat hem de actuar en tot com un estat tan com sigui possible, mai com una autonomia que no volem per inútil i demostradament falsa.

Ramon Perera
Ramon Perera
08.02.2020  ·  01:45

Breument.
Per la raó que sigui, Espanya no ha estat mai dirigida per persones competents i preparades. Fora, potser, d’algun moment puntual. Sense aquesta dada no s’explica que hagi anat perdent de manera continuada l’imperi probablement més extens hagut a la Terra. Només cal veure quina era l’extensió d’Espanya [“Del territorio de las Españas”, Título 2º, Capítulo 1º] segons la Constitución Política de la Monarquia Española, de l’any 1812.
http://www.congreso.es/docu/constituciones/1812/ce1812_cd.pdf
Ara han arribat, estan arribant, a un punt de no retorn i segueixen sent incapaços de fer-se dirigir per gent capacitada i que miri pel benefici del seu país. Fins i tot potser ja seria massa tard, suposant que fos possible, per fer un canvi profitós d’aquesta naturalesa.

Si fins ara han pogut aguantar amb aquesta manera de fer és per que sempre els quedava imperi per anar perdent. Però ara s’ha acabat. El territori actual associat a la paraula “España” tot i ser més petit que mai presenta més tensions i inestabilitat que mai.

El cas de Catalunya és una de les proves més clares de que si haguessin estat ben governats ara no es trobarien a la vora de l’abisme.

Anna CASACUBERTA
Anna CASACUBERTA
08.02.2020  ·  01:57

Ànims sr. Boye. Tot el meu suport!

JORDI PIGRAU
JORDI PIGRAU
08.02.2020  ·  02:30

Crec que ficar.se a embagar.lo en un assumpte que Ha Prescrit demostra com van les coses.PERÒ HO FAN
I el silenci de la Judicatura es prou eloqüent. ningú NO es mullarà

Comparar per comparar, es com la inhabilitació del Sr Torra decidida per un funcionari que no ha estat cessat. Però sembla que ALGÚ vol jugar també amb això. Creieu que el Sr Sánchess hauria vingut a parlar amb ell si tingues algún dubte al respecte?

Núria Castells
Núria Castells
08.02.2020  ·  02:31

Tot aquest assetjament ha de ser conegut a Europa: les organitzacions de DDHH, els europarlamentaris demòcrates, els col·legis d’advocats, etc., etc. han de rebre informació sobre el cas.
Per això, Vicent, és molt important que els diaris digitals en feu notícies en anglès per tal que puguin ser enviades a aquests destinataris, utilitzant les xarxes socials.
Ens hem d’adreçar a EU i al món.
A Espanya no hi ha res a fer.

Josep Usó
Josep Usó
08.02.2020  ·  03:48

Estan desesperats. I tenen en contra seua el fet que Gonzalo Boye, que els coneix bé, ja ha anunciat que lluitarà. Jo espere una altra derrota d’Espanya. I gran, perquè la judicatura espanyola calla amb un silenci eixordador.

Shaudin Melgar
Shaudin Melgar
08.02.2020  ·  05:12

D’acord amb l’editorial, i molt particularment amb aquest fragment: “No li interessa la superioritat moral sinó la justícia més estricta. I guanyar.” Ho hauríem de tenir com a màxima.

Carles Serra
Carles Serra
08.02.2020  ·  06:14

Gràcies Boye, gracies de tot cor; Si no fos per tu estaríem enfonsat i més desorientats de lo que ens han fet arribar els “nostres” partits, els que diuen que volen la independència del nostre país; sobretot per part ER: han tret la gent del 1-O, recolzant el sistema del 78, el de la repressió i ara a més viuen del sistema.
OMNIUM i ANC, espero que aquest fets us facin reflexionar

Júlia Laforga
Júlia Laforga
08.02.2020  ·  07:08

Entenc que el senyor Boye, que ha demostrat prou perspicàcia, valentia i coneixement per saber a qui s’enfronta i diu que malgrat tot no abandonarà, sap que perilla la seva seguretat en tots els sentits. També entenc que posarà els medis per protegir-se. Tot i així, si des d’aquest país ocupat que som, algú li pot donar un cop de ma, endavant. Pel bé de tots.
Hem arribat a un punt que ni les caixes de solidaritat donen de si i encara no sabem quan temps haurem de sobreviure a aquest càstig sever.

J. Eduardo Polío
J. Eduardo Polío
08.02.2020  ·  07:11

Moltes gràcies Sr. Boye, una abraçada gran per vostè i la seva família.

Anna Maria Porta
Anna Maria Porta
08.02.2020  ·  07:37

Pateixo pel Sr. Boye i per la seva família . Pot passar de tot quan estàs en mans de criminals. És horrorós. Tinc pànic. Estem desemparats. Perquè tanta i tanta gent calla ? No s’adonen que també a ells els hi pot tocar ?

Pepita Carlos
Pepita Carlos
08.02.2020  ·  07:47

Molt be per el seu article Sr. Partal i moltes gràcies Sr. BOYE.

Cal adonar-se que qui ens portarà a la Independència no serà el govern d’Espanya amb els pactes i reunions falses, amb el PSC, Comuns i Esquerra.

Albert Miret
Albert Miret
08.02.2020  ·  08:14

Completament d’acord amb l’editorial. No acabo d’entendre el paràgraf wue diu: “No l’interessa la superioritat moral, sinó la justícia més estricta”. Crec que una cosa és condició necessària de l’altre, per això no l’entenc.

Pep Vinyals
Pep Vinyals
08.02.2020  ·  08:39

Completament d’acord amb l’editorial d’avui i amb el matís d’en Josep Salart sobre els dirigents d’ERC. Que vigili molt el Sr. Boye que van a totes i no els aturarà res. Força i molts ànims !!

Jordi Peiró
Jordi Peiró
08.02.2020  ·  08:51

Moltes gràcies, Vicent.
Ets un far en molts aspectes: rigor, informació veraç, seriositat, claredat, indendència.
Quina sort tenir-te, i tenir-vos cada dia abans d’anar a dormir.
Gràcies.

Esther Miquel
Esther Miquel
08.02.2020  ·  09:13

Com li podriem donar suport al Sr. Boye????

Carles Serrano
Carles Serrano
08.02.2020  ·  09:23

Si li embarguen els bens, jo aposto per ajudar-lo econòmicament, a través de la Caixa de Solidaritat, o un compte nou. Esteu d’acord?

Pep Agulló
Pep Agulló
08.02.2020  ·  09:24

BOYE, LA INTEL·LIGÈNCIA APLICADA…

En aquest camí d’euro exigència, Boye sap molt bé que a Europa no ha de mostrar cap bri d’ideologia que no sigui ser demòcrata i que pugui comprometre el rigor legal amb què actua. A diferència del jutges espanyols que són purs hooligans nacionalistes corruptes que es carreguen de raons perquè Europa els enviï a pastar fang.

“No li interessa la superioritat moral sinó la justícia més estricta. I guanyar.” Certament Albert Miret té raó en no acabar de veure’n la diferència. Podríem interpretar-ho p. ex. com que en Boye no fa un panegíric de la llibertat sinó que utilitza la llei que la defensa…Ell no és independentista, diu, però defensa el dret democràtic d’una minoria a ser-ho.

Si lluites contra l’Estat i amb èxit, estàs al punt de mira…

LLIBERTAT I AMNISTIA!

JOSEP ANTONI HERMOSILLA
JOSEP ANTONI HERMOSILLA
08.02.2020  ·  09:30

Gràcies Boye, quina sort de tenir-lo, quina mala sort no tenir més Boyes.

Rubén Cruz
Rubén Cruz
08.02.2020  ·  09:30

Com al Víctor Serra, la Júlia Laforga, i tants més, a mi també em preocupa com ajudar-lo a que es protegeixi a si mateix tant com pugui.
L’advocat Boye té obert despatx a Madrid, on viu amb la seva família, i accepta casos de tota condició (com no podria ser d’una altra manera) que li fan voltar per la meseta d’una banda a l’altra, com una baldufa. A més, els seus moviments son perfectamente previsibles per una agenda judicial de vistes, gestions i visites a clients que, a hores d’ara, serà coneguda dels talps que han enviat delinqüents de les clavegueres a assaltar el despatx professional del senyor Boye… Espero que el proper assalt no sigui el domicili familiar: és tan fàcil, hi ha tant lladre escampat…!
No voldria pecar d’exagerat, però si algú m’hi acusa ho acceptaré…
Crec que l’advocat Boye hauria de cedir als seus col·laboradors els compromisos que el lliguen a Espanya, i traslladar-se a viure a Europa (que cívicament comença a la banda nord de l’Ebre, però políticament a la banda nord dels Pirineus)
De ben segur que un talent com el d’en Boye trobarà causes on aplicar-se amb profit… i mentrestant què podem fer nosaltres?
Tans els catalans que volem la nostra independència com els que la triarien i encara no ho saben (cal llegir la dada d’en Joe Brew, https://www.vilaweb.cat/noticies/fantasies-federalistes-conflicte-catalunya-espanya-no-resoldre-reforma/) hauríem de fer del Consell per la República la nostra caixa de resistència per contribuir-hi a pagar les despeses que la lluita jurídica comporta, els honoraris d’en Boye entre més, perquè aquesta lluita és l’única que s’ha mostrat efectiva… tan efectiva que el Regne del Règim de la Unitat per la Unitat (“porque nosotros tenemos dos”) es veu obligat a fer-se unes selfies patètiques en actituds de robatori amb arma, joc de trileros, espies de claveguera, acusacions falses amb testimonis adoctrinats o directament esclaus que menteixen.
De la negociació política només sabem que existeix en altres latituds, però aquí no se l’espera perquè a l’altra banda de la taula ningú la vol.
Si ens inscrivim al Consell en massa, obligaríem a canviar el “per la República” per una altra preposició més “nostrada”: nosaltres en tenim una, de República, i només cal exercir-la on sigui possible.

JOSEFA IGARTUA
JOSEFA IGARTUA
08.02.2020  ·  09:33

Nosaltres com podriem ajudar al Sr. Boye??. Hauriem de donar-li escalf i poder fer una caixa de’ajut per una persona que está fent una feina que ens dona esperances i que dona resultats tan positius. Què fem pr donar-li ajut a mès de les paraules???

Jordi Torres
Jordi Torres
08.02.2020  ·  09:33

Boye és un far, del rigor i de la lluita.

Enric Muntadas
Enric Muntadas
08.02.2020  ·  09:37

Totalment d’acord, i a més crec que hi ha un altre punt. Al 78 el règim franquista va aconseguir amb l’amnistia que els republicans els perdonessin la vulneració de drets, els crims i l’espoliat de manera que no se’ls pogués jutjar ni reclamar el robat ni internament, ni internacionalment. La justícia internacional no actua d’ofici, hi ha d’haver una denúncia, i qui denunciarà per tu, si tu has perdonat en una suposada transició “modèlica”. Ara que la Judicialització del conflicte que el propi Estat va començar s’ha internacionalitzat gràcies a l’exili, recomanar per Sr. Boyer, fa que les vulnerscions de drets comeses per l’Estat es puguin jutjar internacionalment malgrat alguns aquí estan disposats a repetir una amnistia i una transició, que potser un altre cop portaria Espanya fins i tot a treure el rei (hi tenen pràctica a posar-lo i treure’l segons convé) perquè sembli que tot canvia però que en realitat continuïn manant els de sempre, continuant vulnerant drets i robant, això si un altre cop més disuladament, perquè aquest últims anys s’han descomplexat amb el suport inestimable que els dona la impunitat judicial dels seus actes delictius sempre que els facin pel bé de l’Unitat d’Espanya.

Jordi Roy
Jordi Roy
08.02.2020  ·  09:40

Que no pateixi en Boye, arribat el cas aquest poble garrepa i insolidari no el deixarem sol, com hem fet sempre amb presos , exiliats i represaliats.

Josep Soler
Josep Soler
08.02.2020  ·  09:47

M’afegeixo a les mostres de suport al Sr. Boye, persona que fa més per la justícia i per la nostra causa nacional que molts catalans i que com s’ha dit, contrarrestra la deserció d’aquests “patas negras” que al final ens han sortit “ranas”. Una gran abraçada al Sr. Boye i que estigui alerta perquè aquesta gent van per fer mal.

miquel martinez
miquel martinez
08.02.2020  ·  09:52

Bon dia , i moltes Gràcies Partal.
Avui, ja torno a tenir ganes ,de compartir el teu article a tots els grups , yuuuuupi!!!
Merci de nou, una abraçada.
Miquel

Josep Pasqual Gil
Josep Pasqual Gil
08.02.2020  ·  10:03

Un editorial clavat. Boye ès un demòcrata integral i un professional preparat, agut i coratjós. Si el règim el toca és tant com proclamar la seva misèria davant el món i deixar el nom d’Espanya despulladament desacreditat.

Gemma R.
Gemma R.
08.02.2020  ·  10:05

Gonzalo Boye i Isabel Elbal haurien de marxar a viure a Bruseles. Aquí no están segurs. Em fan patir molt.

Elena Esteban
Elena Esteban
08.02.2020  ·  10:18

Bon dia, gràcies per l’article Sr. Partal. En el meu cas, si no fos perquè sempre miro cap al’altre costat dels Pirineus, ja hauria llençat la tovallola. Aquí ja es respira conformitat i resignació, i això desanima molt. I tot perquè crec que aquí l’Estat té massa poder i fa el que sigui per a fer complir els seus dogmes patris

MAGDA GIFRE
MAGDA GIFRE
08.02.2020  ·  10:24

M’agrada especialment el comentari de Jordi Roy fent èmfasi d’un fet que no s’ha destacat prou: aquell missatge fastigòs que els catalans sempre demanem , que som garrepes i que de diners no en tenim mai prou, ha quedat totalment desmentit.
Amb la caixa de solidaritat hem demostrat generositat amb compromís. I no només per aquesta causa. Quan, per Nadal es fan maratons, recaptes i més, a Catalunya sempre som els que més hi posem.

Joan F Ruiz
Joan F Ruiz
08.02.2020  ·  10:37

Faig meves les puntualitzacions del Sr. Salart, posant-hi noms i cognoms.

D’altra banda es nota als mitjans oficials d’ER (abans ERC), com el diari ARA, TV3, CatRadio,…., això sí “sin que se note ek cuidado” el treball soterrat per a convèncer la gent que la independència no és possible, diluint així la empenta de l’1-O (moment desaprofitat per ingenuïtat d’uns i males arts d’altres).
Aquest matí, al programa de Roger Escapa es notava aquest treball suau de desmotivació. La qual cosa no és cap novetat tenint en compte com pensen la majoria de tertulians que porta, botiflers.

Pel que fa al suport econòmic a les caixes de solidaritat, jo n’he fet i en faré, però, i hi ha un però, m’estic plantejant una idea aportada per un subscriptor ahir, és la de ser selectiu.
Ho sento, fins ara per mi era un tot, la resistència econòmica, però ja no.

No vull posar un euro pel mossèn Junqueras d’ER (abans ERC), artífex de la rendició amagada junt amb els acòlits Rufian, Tardà, Roger Torrent,…… (i com he dit altres vegades no he estat mai votant de CDC).
Si posaré per destí concret com ara el Sr. Boye, com ara el Consell per la República, com ara els Consellers Turull, Rull, Forn, com ara la Presidenta del Parlament Carme Forcadell, com ara els MHP Carles Puigdemont i MHP Torra, ………

Per tant si s’obre un compte hauria de ser amb destinataris específics. Potser també seria una forma de copsar el sentir del poble veure a qui o quins dona més suport.

Gemma Roda
Gemma Roda
08.02.2020  ·  10:51

D’acord amb tothom:
1- en boye i família ens fan patir
2- hem d’ajudar-los d’alguna manera… Econòmicament???

Si us plau, Vicenç, tu que pots parlar amb ell, digues què podem fer!!!

Joan Arumí
Joan Arumí
08.02.2020  ·  10:54

Espero que tingui prou cura de tot el que l’envolta i d’ell mateix.

jordi Rovira
jordi Rovira
08.02.2020  ·  11:09

I tant que ho hem entès! Veiem un estat incompetent i descontrolat. Ho veiem en la gestió judicial, econòmica, política. Veiem unes forces armades corruptes fins al moll de l’ós. Unes forces de seguretat que conformen les “clavegueres de l’estat” ben acofoiades per una fiscalia prevaricadora. Veiem una constitució que consagra l’estat per sobre de la sobirania popular. I sentim discursar un cap d’estat partidista i partidari amb unes posicions que ratllen l’ultra dreta.
On es pot endreçat aquests tant estrafet estat? Veurem doncs com va i com acaba.
M’agrada molt la menció a la legitimitat del 1-O. I no només per legitimitat, sinó per victòria. Està molt bé deixar-ho clar ara que alguns volen enterrar el procés.

ASERET ALMAR
ASERET ALMAR
08.02.2020  ·  11:15

Totalment d’acord amb l’editorial Vicent. Boye té l’estratègia guanyadora. És molt intel·ligent i no es vendrà a l’enemic perquè ell el coneix de veritat.

Jaume Bosch
Jaume Bosch
08.02.2020  ·  11:19

Ens reforça ens dona raons i claredat en el què i en el com, tal com vostè Sr. Partal.
Ara, nosaltres el poble sóm els que hem d’empènyer,tossuts i sense defallir.
Som-hi, continuem.

Oriol Ribera
Oriol Ribera
08.02.2020  ·  11:25

La represiò forma una de les cares d’aquest gobern que te el cinisme de auto enumenarse progresiste i de esquerres

Eduard Samarra
Eduard Samarra
08.02.2020  ·  11:29

Soc conscient de sonar com un disc ratllat i per això celebro que el director deixi clar que no busquem derrotar Espanya sinó que volem la independència. Una part important de l’independentisme encara ho ha d’entendre.

Ricard Pons
Ricard Pons
08.02.2020  ·  12:03

Molt bon editorial Vicent i jo, com en Miquel Martínez, he tornat a enviar-lo a tots els meus grups i les meves xarxes. Feia molt que no ho feia. Necessitem fer el tema viral, una traducció al angles aniria molt bé. També pateixo per ell i la seva família. Que es protegeixi!, recordem que va ser ell que va evitar que Ñ secuestres al MHP a Estrasburg i Ñ te esperit vengatiu. Una caixa de solidaritat especial o ampliar les existents als advocats represaliats pot ser una bona idea o qualsevol altre. SOM-HI catalans !

Jordi Alou
Jordi Alou
08.02.2020  ·  12:03

L´imperi Ñol no sap com abatre definitivament les dues peces que els incordien mes. Carles Puigdemont i Gonzalo Boye. l´historia de molts estats europeus que diuen que son demòcrates han fet la vista grossa cap un estat que sempre ha trepitjat els drets fonamentals de la població. Ara están tolerant que no hi hagi una amnistia per tots els que han sigut represaliats per un cop d´estat 155. Aixó si l´amnistia per tots els que van sostenir el franquisme i aquets angelets van ser homologats i tot oblidar

Gerard Palacín
Gerard Palacín
08.02.2020  ·  12:12

Amb el cas Boye el govern i sobretot la justícia, mosgren clarament quina idea tenen del compliment de les lleis. Ara b
e, el comportament mafiòs d’aqueta jutícia esdevé insuportable, i ningú hi posa fre.
El preocupant de tpot ix+o és que la justícia i el govern, són responsables de provocar un estat de no dret, un estat on es vulneren els drets humans, un estat en el que no es respecta res de res. Qui mana, té raó. I aizxò ens pot portar a algun esclat de violència -provocada per la justícia i la ultradreta- que ningú vol, però que ningú fa res per assegurar que no passi.
Crec que ben aviat hauriem de posar uns quants jiutges i fiscals a la presò preventiva, i després, sense cap pressa, jiutjar-los.

Lluïsa Miret
Lluïsa Miret
08.02.2020  ·  12:17

D’acord amb l’editorial i amb el Sr. Boye. Sort en tenim!

Francesc Subiràs
Francesc Subiràs
08.02.2020  ·  13:31

Estan acostumats a enfonsar…. Tenen peces musicals clàssiques que fan referència a Trafalgar. Ara bé, a Santoña ( unico puerto de mar castellano a escepción de Lavapiés), encara ploren. A Cuba ja no la para ni déu! I el ‘Palacio de cristal,’ del Retiro recorda vells fracassos. No som únicament els catalans qui recordem derrotes! Ells, però, les amaguen….

Joaquim L’Optimista
Joaquim L’Optimista
08.02.2020  ·  13:43

Sr Partal, estoy plena y totalmente de acuerdo con lo que Vd dice respecto al Sr Boye, y lo que necesariamente hay que hacer es darle nuestra ayuda para que pueda moverse y para ello es importantisimo que tenga guardaespaldas en todo momento.Tal como Vd dice este hombre es quien hace que el gobierno de Ñ este haciendo lo que nadie se imagina y con la justicia a su lado, ya lo dijo Sanchez sobre los fiscales y quien los maneja. Pues bien Sr Partal, le ruego que comente al Sr Boye lo que ahora voy a explicar: ANC y OMNIUM tiene entre las dos mas de ochenta o noventa mil socios, y estas entidades sabedoras de la importancia del asunto, pdrian hacer que cada socio aporte 1 euro al mes= dinero suficiente para que el Sr Boye pueda tener el a su lado dos guardaespaldas, Creo que los presidentes de ambas entidades podrian pedirnos a nosotros como socios de pago que nos parece esta idea, con ellos manejando el problema Sr Partal creo que nos hariamos un enorme favor a nosotros mismos, con el Sr Boye con las manos libres en su lucha contra el gobierno español, gracias por dejarme expresar mi alarma.

Rodolfo Collet
Rodolfo Collet
08.02.2020  ·  13:50

Gràcies Sr Partal, per recolzar a l’advocat Boye que a entès l’1O és de la gent no pas de molts pilítics que realment no ens representen

Ramon Plana
Ramon Plana
08.02.2020  ·  14:36

Tot el suport al Consell per la República, des d’on es pot organitzar la defensa de totes les agressions contra Catalunya

Josep M Armengou
Josep M Armengou
08.02.2020  ·  16:42

Moltes gràcies, senyor Boye, per ser-hi.

Berta Carulla
Berta Carulla
08.02.2020  ·  16:47

Sap de lleis perquè va haver d’aprendre-les per a defensar-se d’aquest estat de pandereta. A diferència dels jutges que el volen enfonsar que no necessiten aprendre res perquè són al càrrec perquè algú els hi posa.

Jaume Garriga
Jaume Garriga
08.02.2020  ·  17:18

Sr. Boué, estem en deute amb Vosté i estem disposats a ajudar-lo en el calgui. Molts ánims.

Rosa Gispert
Rosa Gispert
08.02.2020  ·  17:29

Nosaltres ens creiem que a l’estat espanyol són rucs, però el que de veritat són supera tots els insults. La seva voluntat de fer mal posa en evidència que tenen molt clar contra quí han de lluitar per què són els que ens poden dur a la victòria. Els que no s’han rendit, ni es rendiran, per què no els poden acovardir, per què la seva lluita ja ha traspassat el llindar de la por a la que els altres, el vençuts, s’han rendit.

El sr Boye va pagar 8 anys de la seva vida sense llibertat per les mentides i els enganys de la justícia i coneix amb detall la porqueria que amaguen les clavegueres espanyoles. Clara Ponsatí, Toni Comín i Carles Puigdemont lluiten per mantenir la seva llibertat, que és la nostra i la del poble de Catalunya. Joaquim Torra i Laura Borràs defensen la dignitat del Parlament, la seva i la de tots nosaltres, inclosos els que la denigren.
Ens han fet, i ens hem deixat fer xantatge amb els presos durant dos anys. Ara veuen que sel’s comença a acabar el xollo, per això amplien el cercle de la repressió i quan veurem que ens arribi a tota la gent del carrer, voldrà dir que ja han perdut, per què no ens podran posar a tots a la presó.

Francesc Fortian
Francesc Fortian
08.02.2020  ·  17:35

Boye ha sigut víctima de la justícia espanyola, ara s’ha convertit en botxí d’ella.
Els repetits escàndols i la prepotència de la justícia te amb ell el seu taló d’Aquiles.
Lloem la perspicàcia i el bon travall d’un professional com la copa d’un pi.

Roser Caminals
Roser Caminals
08.02.2020  ·  17:44

Jo el proposaria per la Creu de Sant Jordi.
Els que estem connectats a l’ANC, Omnium, etc, hem de disseminar aquest article i fer un clam per protegir Gonzalo Boye.

Alberto Fonts
Alberto Fonts
08.02.2020  ·  18:18

Si senyor. Guanyar! Que no ens perdi el postureig estètic! El cementiri de les nacions n’està ple de tiquis-miquis.

La qüestió per a mi és si la Unió Europea és prou forta per a imposar una decisió legal de l’envergadura que insinueu i el seu compliment a Espanya. Potser un dia ens ho podríeu explicar això des de VilaWeb.

CARLES ADELL
CARLES ADELL
08.02.2020  ·  19:28

Un consell: Cuidi’s Sr. Boye, vostè i la seva família. Si cal, vagi a Brussel·les i… vigili.

Rafael Benavent
Rafael Benavent
08.02.2020  ·  20:08

UN ALTRE ARTICLE PER A EMMARCAR, VICENT. I en van molts. Gràcies per il·lustrar-nos tan bé i en profunditat a la gran part de ciutadans d’apeu. MAGNÍFIC el senyor Boye pel qual ens felicitem i temem al mateix temps. Talment com per tu.

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
08.02.2020  ·  21:27

Creer que Gonzalo Boye (que se declara no independentista) puede resolver nuestros problemas internos entre los independentistas es una vez más de un cumbayismo supino.

El editorial de hoy del sr. Vicent Partal peca, una vez más, en mi opinión, de dilentantismo. Y el pecado es, entre los pecados, capital.

A Gonzalo Boye le importa un pito si Catalunya llega a ser independiente o no. A Gonzalo Boye le importa poner en brete a la injusticia española, de la cual fue y es víctima, y lo hace de cine.

Pero que nadie se engañe.

No busquemos salvadores donde no los hay. Busquemos a los farsantes entre nuestras filas y, muy a pesar de muchos comentaristas a este editorial, los farsantes no solo se encuentran en ERC, también se encuentran en los muchos Miquel Buch del otro partido.

En fin … Serafín, desde el 1-O 2017 nos perdemos en disquisiciones bizantinas y mientras tanto, gana la Corte del Reino.

JAUME TERRIBAS
JAUME TERRIBAS
08.02.2020  ·  22:02

Pro bablement ja s’ha dit tot sobre el tema i la vàlua del Sr. Boye, però per be de tots vull creure que un home tan inteligent no pot anar sol tots trenim el deure de protegir-lo, doncs els qui volen eliminar-lo “obviament” són mala gent i dispossats a ordenar sicaris a qualsevol preu..
Repassem la Historia dels anys trenta. trista però persistent ,davant d’un Estat Català que s’albire aprop.
Felicitem l’Editorial clara i lliure com sempre que també la necessite’m garantida i lliure de riscos ! no ho oblidis Vicenç.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes