Un dels principals beneficis de menjar sopes és que la majoria s’elaboren a partir d’aliments d’origen vegetal, com verdures, llegums o cereals (pa, pasta o arròs). Aquests aliments són precisament els que cal prioritzar en el marc d’una dieta saludable. Tanmateix, les sopes es poden fer tan variades que fins i tot s’hi pot incloure ou, peix o carn.

Es poden preparar amb molts aliments diferents i són una bona solució per evitar-ne el malbaratament. A més, són barates i senzilles de preparar. Fins i tot, podem reservar el caldo de bullir la verdura del dia anterior i ja tenim la base per a qualsevol sopa o crema. Això sí, hem de procurar preparar-les a casa i no comprar-les precuinades perquè porten molta sal.

A la quarta fitxa col·leccionable del club de la cuina familiar, trobareu una programació setmanal amb variades sopes, així com també una senzilla però deliciosa recepta elaborada amb un aliment de temporada, la carbassa, per preparar conjuntament amb els vostres fills.

Si voleu seguir llegint l’article, feu clic aquí.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]