Explicava Joan Fuster que res no uneix tant com una bestiesa compartida. I potser fa vint-i-cinc anys obrir un diari en català algú va pensar que era una bestiesa, i encara més si el diari era electrònic, en una època en què no tothom tenia internet a casa, tampoc mòbil. Assumpció Maresma i Vicent Partal estaven escrivint amb lletres daurades un dels millors titulars del periodisme en català de tota la història, el titular de la innovació. No va ser fàcil, i el risc personal i econòmic va ser molt gran. Des d’aleshores, VilaWeb ha estat el diari de referència. A la ment em vénen com flaixos on es va fer imprescindible una informació rigorosa: l’atemptat de l’11 de setembre a Nova York, l’atemptat d’Atocha, la Primavera Valenciana, el 9-N, l’1-O, els atemptats de Cambrils i Barcelona, les protestes d’Hong Kong, el judici contra el procés, el confinament de Julian Assange… I tants moments en què la informació era vital davant tanta desinformació malintencionada.

Estic molt agraïda de poder formar part de la família de VilaWeb, que m’hagin ofert aquesta oportunitat de poder dirigir-me a vosaltres cada quinze dies. Per a mi, VilaWeb és tocar mare, un lloc segur, on puc donar la meva opinió, explicar les meves coses amb total llibertat. És el meu recer, puc comptar amb ells sempre, el meu lloc d’acollida quan sóc a Barcelona. I el punt de trobada amb els meus lectors: recordo amb molta estima cada una de les presentacions dels llibres que he fet a l’Espai VilaWeb.

VilaWeb és més que un diari, són els Països Catalans complets, una finestra al món, un espai de complicitats, que ara més que mai es fa imprescindible, un punt de trobada, l’àgora on passada la pandèmia haurem de seure tots els que estimem aquest país fet a trossos i a mossos, per tal de repensar-lo, reconstruir-lo i redreçar-lo. Ens queda molta feina, hem de fer una República lliure, pensada per a les persones, alliberar els presos, retornar els exiliats, posar en marxa un munt de bestieses compartides. Vosaltres poseu-hi l’ordre, VilaWeb la informació.

Explicava Joan Fuster que els déus ajuden els audaços per pur sentit de l’humor. D’audàcia, no en falta a VilaWeb, esperem que als déus no els falti l’humor. Per molts anys, VilaWeb, per vint-i-cinc anys més de bestieses compartides!

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.