El secretari general d’UGT, Pepe Álvarez, ha exigit al Consell que “restauri” Radiotelevisió Valenciana (RTVV) amb els treballadors afectats per l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) extintiu.

Així ho ha manifestat en declaracions als periodistes abans de començar el judici en la sala social de l’Audiència espanyola arran de la demanda que ha presentat en el seu moment el sindicat CGT. Als voltants del lloc s’han concentrat centenars de treballadors de RTVV i simpatitzants d’UGT.

Álvarez ha donat suport als treballadors que “després de tants anys de lluita” aquest dimecres defensen el seu lloc de treball i la llibertat d’expressió. L’any 2014, l’Audiència espanyola va suspendre el judici a l’espera que el Tribunal Constitucional es pronunciés sobre el recurs del PSOE contra la llei autonòmica que el 2013 va permetre el tancament de l’ens.

“El que va passar en Canal 9 és un atac a la llibertat d’expressió”, ha manifestat el líder d’UGT, per a després exigir la restauració de l’ens al·legant que és “la millor manera de garantir els llocs de treball” i que s’exerceixi la llibertat de premsa de manera “plena i lliure”.

Segons l’opinió d’Álvarez, l’Audiència Nacional ha de decretar la nul·litat de l’ERO i, després d’això, “caldria obrir un procés de negociació” per a “recuperar” la RTVV “originària”: “És el que volem tots, especialment els valencians”, ha sentenciat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]