eleccions espanyoles

La direcció del PDECat es presentarà amb la fórmula de JxCat a les eleccions espanyoles i europees, així com a les municipals. Ho ha explicat el president del partit, David Bonvehí, durant la conferència de premsa posterior a la direcció executiva. Tot i això, el PDECat manté la porta oberta a formar una candidatura encara més àmplia i s’obre a parlar amb ERC i l’espai ideològic de la Crida.

‘Som partidaris de presentar-nos també a les estatals i europees amb un nom que sigui el màxim semblant al de les municipals, i la direcció del PDECat veuria bé JxCat’, ha relatat Bonvehí. Ha insistit que la ‘millor solució’ és presentar-se a les espanyoles, europees i municipals sota aquesta marca.

Així mateix, Bonvehí ha dit que es reunirà amb els presos polítics per si volen tenir algun paper a les eleccions del 28-A. Paral·lelament, el partit començarà els processos interns de primàries per a aquests comicis. S’hi podran presentar els associats i també independents. ‘Els mecanismes del PDECat mai seran un problema per fer més gran i transversal la nostra candidatura’, ha remarcat Bonvehí.

També ha reconegut que és ‘urgent’ detallar les propostes electorals tant a Barcelona com al congrés espanyol i el Parlament Europeu: ‘No tenim gaires dies per tancar-ho’. Ha dit que la llista de les municipals a Barcelona està ‘ben encaminada’ i s’ha descartat com a membre de cap candidatura.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.