El 2013, quan l’Orchestra Fireluche preparava el disc Tants caps, tants joguets i va demanar a Pau Riba de col·laborar amb ells recitant un poema per a una de les seves peces, ningú no s’imaginava que la barreja tindria un èxit tan rotund. La cançó ‘Nina de Miraguano‘ va deixar amb ganes de més col·laboracions Riba-Fireluche, i aquest 2019, sis anys després, ha arribat el seu primer disc conjunt: Ataràxia.

El disc és format per sis cançons i prou, que combinen l’univers i els sons d’instruments de joguina de l’Orchestra Fireluche i la poesia onírica i exuberant, però alhora propera, de Pau Riba. De concerts, n’han fet ben pocs, i aquest divendres aterren per primera vegada a Barcelona: a les deu del vespre al Centre Artesà Tradicionàrius.

Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Les cançons que conformen el disc vaguen per mons de somnis, de jocs de paraules, de metàfores. Però també planen a la terra i són petits homenatges quotidians, com ara ‘Un matí de dissabte‘ o ‘Sa meu mare‘, un poema llarg que Pau Riba dedica a la seva mare pel seu norantè aniversari.

De moment, Ataràxia també passarà per Girona, durant el Festival NEU, el 17 de gener.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.