L’ex-president del Parlament Europeu (PE) Pat Cox ha assegurat que la UE podria facilitar que s’establís un diàleg entre la Generalitat i el govern espanyol si totes dues parts ho demanen. ‘Si és el que desitgen. No pots imposar una cosa així, una mediació sobre algú que nola vol. Totes les parts implicades en la disputa haurien de convidar de manera voluntària i oberta una tercera part’, ha declarat a Catalunya Ràdio.

Sobre el cas d’Oriol Junqueras, a qui el Tribunal Suprem espanyol li va impedir assistir al ple d’Estrasburg, Cox ha dit que l’actual president de l’Eurocambra, David Sassoli, ha actuat correctament, perquè no es podia oposar a la decisió del Suprem. Segons Cox, la interlocutòria signada per Marchena no era arbitrària.

Pel que fa al Brexit, ha sostingut que la lliçó que se n’ha après és ‘la necessitat que hi hagi més unitat a la UE’, i ha assenyalat que s’ha de respectar aquesta decisió, perquè és la voluntat del poble britànic.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.