Les pastisseries Escribà, la Confiteria Padreny i el Cigne, premis Fava d’Or de Cacau

  • La Mostra Internacional de Sant Vicenç dels Horts reconeix la feina de mig centenar d'establiments catalans

VilaWeb
ACN
22.01.2023 - 12:39
Actualització: 22.01.2023 - 16:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts ha fet públics avui els Premis Fava de Cacau, una distinció a les cinquanta millors pastisseries de Catalunya. Els tres guardons més destacats d’aquesta edició són la Pastisseria Escribà, distingida com la “Més innovador”; la Confiteria Padreny, que ha rebut el títol de “Més valor històric”; i el Cigne, que ha guanyat el premi al “Dolç més singular”. En l’àmbit territorial, la pastisseria Hofman de Barcelona ha estat distingida com la millor de la demarcació de Barcelona. L’esdeveniment, que va començar divendres i acabarà avui, és considerat un dels millors del món i s’integra en la 39a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica.

La Fava de Cacau de les comarques del Penedès ha recaigut a L’Obrador del Vendrell. De les comarques de la Catalunya Central s’ha distingit el Carme de Vic. A les comarques de la demarcació de Girona el guardó ha estat per la pastisseria Tornés de Girona. La Pastisseria Cal Jan de Torredembarra ha rebut el premi a la millor pastisseria del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. A Ponent s’ha distingit amb la Fava de Cacau a l’establiment Tugues de Lleida. I la pastisseria Gil de Llívia ha estat premiada com la millor del Pirineu.

Els Guardons Fava de Cacau han comptat amb un jurat coordinat per l’especialista Marc Balaguer i integrat per professionals de reconegut prestigi que no disposen de pastisseria en propietat.

La Mostra Internacional de Pastisseria del 2023 també ha acollit la primera convocatòria del concurs d’escoles de pastisseries de Catalunya, que es va fer divendres i que l’Institut Dertosa (Tortosa) fou el primer classificat, seguit d’ESHOB (Barcelona) i l’Institut Martí Dot (Sant Feliu de Llobregat).

Durant tot el cap de setmana, Sant Vicenç dels Horts ha esdevingut la capital internacional de la pastisseria. Les demostracions de pastissers arribats de diferents països (Itàlia, Portugal, Armènia i Equador, a més dels catalans i de la resta d’Espanya) han atret un nombrós públic a la carpa de la Mostra, situada a la plaça de la Vila i que va comptar amb Lluc Crusellas, World Chocolate Masters 2022, durant l’acte inaugural. Aquest diumenge es faran les darreres sessions, tant al matí com a la tarda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes