Partit Demòcrata Català (PDC), aquest serà el nom definitiu del partit que agafa el relleu de l’antiga CDC. PDC s’ha imposat amb 871 vots a ‘Partit Nacional Català’ que n’ha aconseguit 657. El nom ha estat un dels punts més controvertits del congrés fundacional. Les propostes de la direcció —’MésCatalunya‘ i ‘Catalans Convergents’— no es van sotmetre a la votació del plenari de divendres pel malestar que van generar entre els associats. Per aquesta raó, ahir es va organitzar una tercera comissió, a més de la de ponència ideològica i la d’estructura, per recollir noves propostes de nom.

De les més de 300 propostes, només ‘Junts per Catalunya’, ‘Partit Nacional Català’ i ‘Partit Demòcrata de Català’ van superar el topall del 60% de vots. La votació final ha estat molt ajustada i l’opció de ‘Partit Demòcrata Català’ s’ha imposat per 214 vots. ‘Junts per Catalunya’, ha estat el primer nom descartat. Queda per veure si aquesta elecció tindrà alguna conseqüència, ja que Demòcrates per Catalunya va amenaçar amb la via judicial si l’antiga CDC el registra.

Segons que ha anunciat Catalunya Informació, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president de CDC, Artur Mas, han optat per ‘Junts per Catalunya’ a la primera votació. A la ronda final s’han decantat per ‘Partit Nacional Català’. També han votat a favor d’aquesta última opció l’ex-batlle de Barcelona, Xavier Trias, i l’ex-conseller de Justícia, Germà Gordó.

Ací podeu veure el vídeo del moment de l’anunci del nom:

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb