La comissió promotora de Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha enviat una carta al Parlament on es demana als grups que s’augmenti immediatament un 5% la quantia de la renda garantida a partir de l’1 de gener del 2021. Després que al pressupost general de l’estat espanyol per al 2021 s’hagi augmentat un 5% l’Indicador Públic de Renda d’Efectes Múltiples —utilitzat com a referència per a la concessió d’ajudes, subvencions o el subsidi d’atur—, l’entitat exigeix que es compleixi el compromís inclòs dins el pressupost de la Generalitat 2020. Uns comptes del govern que —en l’apartat tercer de la disposició addicional dissetena— autoritzaven l’executiu català a aplicar “en el mateix percentatge” aquest augment addicional a la renda garantida.

“En coherència amb el que disposen el pressupost de la Generalitat sol·licitem als grups parlamentaris que emprenguin les iniciatives necessàries per fer efectiu aquest augment amb efectes des de l’1 de gener, i que es publiquin les noves quanties de les prestacions de la Renda Garantida de Ciutadania”, han remarcat des de la comissió promotora de l’RGC, que ja ha registrat aquesta petició via correu electrònic a la secretària general del parlament. Segons l’entitat registrada com a grup d’interès, amb l’augment del 5% de la renda garantida passaria a ser de 697 euros al mes per persona en comptes dels 664 actuals (i seria de 1.046 euros en comptes de 996 per a 2 persones).

“L’augment del 5% de la renda garantida seria un primer pas en la correcció de la gran devaluació de l’IRSC, ja que no s’ha actualitzat l’IPC de Catalunya des del 2010″, han assenyalat des de la comissió promotora de la renda garantida. “Aquesta congelació no només ha suposat la devaluació del poder adquisitiu de les prestacions socials vinculades a l’IRSC, també ha suposat una restricció per accedir als ajuts socials vinculats a l’IRSC“, han apuntat des de l’entitat, que també ha lamentat que no prosperés la moció parlamentària del 6 de febrer del 2020 —presentada per la CUP— que demanava aquest increment de la renda de suficiència igual al de l’IPC de Catalunya durant tot el període que no s’ha augmentat.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.